VELIkO ULAGANJE

Tvrtka Secondmind proširuje strateško partnerstvo s Mazdom: Naprednija AI rješenja režu vrijeme razvoja automobila

28.11.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Dvije su tvrtke od prvog dana bile usklađene oko zajedničkog cilja omogućavanja stalne optimizacije dizajna i performansi vozila i pomaganja automobilskoj industriji da postigne rezultate u eri softverski definiranih vozila

Secondmind, britanska tvrtka za umjetnu inteligenciju (AI) iz Cambridgea, je danas najavila proširenje svog dugogodišnjeg strateškog partnerstva s Mazdom za poticanje inovacija potaknutih umjetnom inteligencijom koje se bave sve većom inženjerskom složenošću u dizajnu i razvoju automobila.

Prošireno partnerstvo usredotočeno je na istraživanje i razvoj i komercijalnu implementaciju rješenja koja podržavaju sistemski inženjering i procese validacije, s ciljem otključavanja vremenske i troškovne učinkovitosti kroz povećanu virtualizaciju u dizajnu i razvoju, te oštrog fokusa na strateške aplikacije s visokim preprekama složenosti koje je potrebno prevladati.

Kao ključni element proširenog odnosa, Mazda se pridružila novom krugu financiranja od 16 milijuna dolara u Secondmindu zajedno s postojećim investitorima u Secondmind Amadeus Capital Partners, Atlantic Bridge Ventures i Cambridge Innovation Capital, signalizirajući snažnu podršku vodstvu Secondminda, inovativnoj tehnologiji aktivnog učenja, diferencijaciji proizvoda , i priliku tvrtke u automobilskom sektoru.

Novo financiranje, koje uključuje pretvorbu Future Funda, omogućit će Secondmindu da poveća ključne aspekte svog poslovanja, uključujući povećanje prodaje i marketinga i ubrzanje razvoja tvrtke koja je nagrađivana, Secondmind Optimization Engine koji se temelji na oblaku.

Proširenje strateškog partnerstva temelji se na više od tri godine suradnje uz povećanu potporu Mazdinoj naprednoj AI strategiji istraživanja i obrazovanja. Secondmind će služiti kao vodič kroz Cambridge AI ekosustav kako bi u automobilsku industriju donio naprednija AI rješenja kao ključnu komponentu partnerstva.

Secondmind i Mazda Izvor: Promo fotografije / Autor: secondmind

Gary Brotman, glavni izvršni direktor tvrtke Secondmind, je rekao: 'Secondmind i Mazda su od prvog dana bili usklađeni oko zajedničkog cilja omogućavanja stalne optimizacije dizajna i performansi vozila i pomaganja automobilskoj industriji da postigne rezultate u eri softverski definiranih vozila. Ovaj prošireni sporazum o strateškom partnerstvu jača naš dugogodišnji odnos duboke suradnje i ponosni smo što podržavamo Mazdu u otvaranju novih puteva za inovacije umjetne inteligencije u automobilskom inženjerstvu putem Mazdine napredne strategije istraživanja i obrazovanja o umjetnoj inteligenciji. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Mazdi kao ulagaču u ovom krugu financiranja uz Amadeus Capital Partners, Atlantic Bridge i Cambridge Innovation Capital, i veselimo se što ćemo iskoristiti ovu infuziju kapitala za ubrzavanje razvoja i komercijalne primjene sustava veće vrijednosti aplikacije za optimizaciju dizajna i kalibraciju za Mazdu i automobilsku industriju općenito.'

Naohito Saga, izvršni direktor zadužen za planiranje strategije istraživanja i razvoja u Mazdi, je rekao: 'Automobilska industrija mora dodatno ubrzati brzinu i učinkovitost razvoja zbog diverzifikacije tržišnih potreba i sve veće sofisticiranosti i složenosti tehnologije, a nadamo se da naše partnerstvo sa Secondmindom donijet će Mazdi izvan okvira razmišljanje i inovativnu tehnologiju. Radujemo se partnerstvu sa Secondmindom koje će doprinijeti daljnjem razvoju Mazdine proizvodnje vozila.'

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'