NA CRAIGSLISTU

Teslin zaposlenik pokušao prodati vlastiti Model 3 za 150.000 dolara, pa obrisao oglas

12.10.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Malo je reći da je Teslin električni automobil za mase, Model 3, jedan od najiščekivanijih automobila s one strane Atlantika

Pola milijuna kupaca uplatilo je depozit za ovaj automobil, a da još ne znaju kad će im biti isporučen. Istovremeno Tesla pati od uskog grla u proizvodnji te ne uspijeva postići planirane proizvodne ciljeve. Ovakva situacija dodatno pomiče rokove, što Model 3 čini sve poželjnijim vozilom.

Ekonomski zakoni su takvi da cijenu diktira potražnja, a budući da je potražnja ogromna, a Modela 3 u opticaju zasad ima tek par stotina, te su u rukama Teslinih zaposlenika, bilo je samo pitanje vremena kad će neki od ovih vlasnika pokušati kapitalizirati na povoljnim okolnostima.

Jedan primjerak s brojem šasije 209 i tek 3.600 prijeđenih kilometara tako je osvanuo na oglasniku Craigslist po cijeni od 150.000 dolara. Poprilično više od početne cijene ovog automobila koja u SAD-u, prema Teslinom cjeniku, iznosi 56.000 dolara.

Oglas je ubrzo uklonjen budući da je Teslinim zaposlenicima strogo zabranjena prodaja prvih Modela 3, no, kao što znamo - Internet pamti sve, pa ga možete pogledati klikom na link ovdje.

  • +5
Tesla Model 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla