VIŠE OD 3.000 LJUDI

Tesla otpušta 9 posto radnika kako bi kompanija postala profitabilna

13.06.2018 u 16:01

Bionic
Reading

Prvi čovjek Tesle Elon Musk odlučio je zaokrenuti kompaniju u profitabilnom smjeru. Nakon što su donekle ubrzali proizvodnju električnog automobila za mase - Modela 3, došao je red i na otpuštanje viška radne snage

U kratkom e-mailu zaposlenicima, kojeg je objavio i na Twitteru, Musk je najavio otpuštanje oko 9 posto od ukupno više od 40.000 radnika. Teslin izvršni direktor pojasnio je kako neće biti ukinuta radna mjesta zaposlenika u tvornicama, već širom kompanije, posebice u sektorima gdje se zadaće zaposlenika preklapaju.

’S obzirom na to da Tesla nije ostvarila dobit u gotovo 15 godina postojanja, možemo slobodno reći da profit nije ono što nas motivira’, napisao je Musk u objavi, te zaključio kako je cilj kompanije ubrzati tranziciju našeg planeta prema korištenju održivih izvora energije.

Musk je svjestan da ovo neće uspjeti postići ako nastave nizati gubitke jer bi lako mogli završiti u stečaju.

Ostaje za vidjeti hoće li najavljena otpuštanja ponovno usporiti proizvodnju Modela 3, no Musk je obećao da će Tesla do kraja godine postati profitabilna, pa je za očekivati da će biti još rezanja s troškovne strane poslovanja.

  • +2
Tesla Semi Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla