MUSK TVRDI:

Tesla bi mogla proizvoditi električne automobile za 25.000 dolara

20.08.2018 u 15:29

Bionic
Reading

Prvi čovjek Tesle, Elon Musk, trenutno je u nemalim problemima zbog tvita kojim je najavio privatiziranje kompanije, te posredno lansirao vrijednost dionice na američkoj burzi u nebo

Dok SEC istražuje okolnosti oko ove objave, koja je trebala ići službenim kanalima a ne putem javne mreže, Musk je nastavio puniti stupce tamošnjih medija.

Tijekom intervjua za YouTube kanal Marquesa Brownleeja, Musk je ustvrdio da bi Tesla za tri godine mogla proizvesti električni automobil jeftiniji od 25.000 dolara. Karizmatični milijarder priznaje kako bi prije ovog čina Tesla kao kompanija moral doseći višu razinu tehnološkog razvoja, kao i znatno bolju ekonomičnost skaliranja.

Najjeftiniji Teslin automobil trenutno košta 50.000 dolara, a kompanija tek treba tržištu ponuditi osnovni Model 3 po cijeni od obećanih 35.000 dolara.

Prema određenim analizama, proizvodnja Modela 3 Teslu košta oko 28.000 dolara, od čega 10.000 dolara otpada na trošak rada i proizvodnje.

Može li neki drugi proizvođač izraditi pristupačni električni automobil za mase do kraja desetljeća? Teško, no ne i nemoguće.

  • +4
Tesla Roadster Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla
Izvor: Screenshot