BMW

Serija 3 Touring stiže i u karavanskoj verziji, što možemo očekivati?

Karavanska izvedba nove serije 3 mogla bi biti dobro prihvaćena

Karavanska izvedba nove serije 3 mogla bi biti dobro prihvaćena

Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

BMW nastoji svojim karavanom, kao i limuzinom, postati prema voznim sposobnostima najdinamičniji model u svojoj klasi

Nakon što je u ožujku krenula u prodaju nova generacija BMW-a serije 3 u formi sedana, sada je bavarski proizvođač najavio i karavansku izvedbu BMW serije 3 Touring, koja će službeno biti predstavljena u jesen ove godine.

BMW-om serije 3 Touring Bavarci žele ispuniti očekivanja svih onih koji su bili zadovoljni sedanskom izvedbom. I mnogi autonovinari ocijenili su već trojku besprijekornom po pitanju prostranosti i kvalitete izrade, a dinamiku same vožnje uzornom. Od 28. rujna 2019. fanovi serije 3 moći će uživati ​​i u prednosti karavanske touring izvedbe. Tada će, naime, nakon debija na sajmu IAA u Frankfurtu biti dostupan i novi karavan. Najvažnije je pitanje kad je riječ o ovoj izvedbi: koliko karavana ima u novom Touringu? Odgovor: više nego ikad.

BMW serije 3 Touring

Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

U odnosu na svog prethodnika, u međuvremenu je šesta generacija narasla u svim dimenzijama. Duljina se povećala na 4709 milimetara (+76 mm), širina se povećala na 1827 mm (+16 mm), a visina na 1470 mm (+8 mm). A međuosovinski razmak, koji je presudan za iskoristivost unutrašnjosti, također je narastao za čak 41 mm i sada iznosi 2851 mm. Kao i u novoj limuzinskoj izvedbi, budući vozači i putnici BMW-a serije 3 Touring mogu se veseliti većoj slobodi prostora za laktove i ramena. Također, iznad glave sada je više prostora, kao što je to slučaj u prostoru za noge. Tipično za BMW je stražnje staklo sa zasebnim otvaranjem, koje je 20 milimetara šire nego prije.

Karavanska izvedba mogla bi biti pravi hit

Karavanska izvedba mogla bi biti pravi hit

Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Kao i obično, stražnja, peta vrata Touringa se otvaraju i zatvaraju električnim putem kao standard. Količina prtljažnog prostora skrivena iza nje približno je na razini prethodnika. Standardna veličina sada je pristojnih 500 litara, a kada se polegnu nasloni stražnjeg reda, sjedala idu do 1510 litara. Ipak, korisnicima ovakvog tipa vozila je važnije povećati raspoloživu površinu i veći otvor za unos prtljage. Prtljažnik je sada 112 milimetara širi, a otvor za utovar čak i 125 milimetara. Krovna šina standardno je montirana. Kao dodatak, tu je paket prtljažnika koji uključuje funkciju električnog preklapanja stražnjih sjedala, a nasloni su podijeljeni u omjeru 40:20:40. Novost su i šine integrirane u pod prtljažnog prostora protiv klizanja prtljage, koje se automatski produžuju čim se vrata zatvore. BMW nastoji svojom serijom 3 Touring, kao i limuzinom, postati prema voznim sposobnostima najdinamičniji model u svojoj klasi. Prošireni trag kotača, neutralna raspodjela osovinskog opterećenja u omjeru 50:50, poboljšana čvrstoća karoserije i novi amortizeri dio su paketa mjera koji već pokazuje svoju učinkovitost u izvedbi trojke s četvero vrata.

  • +14
  • +11

BMW serije 3 Touring

Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Šest motornih izvedbi BMW-a serije 3 Touring omogućit će ovom modelu brz napredak od samog izlaska na tržište. Turbodizelski motori, a ima ih tri, počinju s 2-litrenim četverocilindričnim motorom sa 150 i 190 KS te 3-litrenim rednim šesterocilindričnim agregatom s 265 KS. Kod benzinaca će u ponudi također biti tri verzije, 2-litreni četverocilindrični turbobenzinci sa 184 i 258 KS te 3-litreni redni šesterocilindrični agregat s 374 KS. Dva slabija dizela standardno se isporučuju s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem, a svi ostali s osmerostupanjskim automatskim, koji je dostupan za slabije dizelaše i kao dodatna oprema. Standardna oprema uključuje i upozorenje o prednjem sudaru s intervencijom kočenja, kao i sustav upozorenja o napuštanju vozne trake kao standard. Cijene BMW-a serije 3 Touring u Njemačkoj počinju s modelom 318d snage 150 KS od 39.400 eura, dok će najjeftiniji benzinski motor 320i sa 184 KS i automatskim mjenjačem stajati 41.500 eura.

BMW serije 3 Touring nudi obilje prostora za prtljagu

BMW serije 3 Touring nudi obilje prostora za prtljagu

Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!