ELEKTRIČNI HIPERAUTOMOBIL

Rimčev Concept_Two s gotovo 2.000 KS mogao bi biti zvijezda ženevskog autosalona

06.03.2018 u 11:10

Bionic
Reading

Danas u 14:30 hrvatski proizvođač iz Svete Nedelje u Ženevi će nam pokazati drugu generaciju električnog hiperautomobila kodnog imena Concept_Two

O samom automobilu malo toga je poznato, budući da je Rimac maestralno uspio sačuvati detalje, poglavito izgled automobila od znatiželjnih očiju. Ipak, kompanija je potvrdila, i nemalo šokirala svjetske medije, objavom kako će novi automobil razvijati čak 1.914 KS, te s mjesta do 100 km/h sprintati za svega 1,85 sekundi.

S obzirom na ergelu pod poklopcem poprilično smo sigurni da bi novi automobil mogao stotku hvatati i brže, kad bi svu ovu snagu mogao učinkovitije prenijeti na podlogu.

Trenutno nam nedostaju brojni podaci, a od najinteresantnijih su oni o - krajnjoj brzini, kapacitetu baterije i autonomiji, te cijeni.

  • +10
Rimac Concept One 2017 Izvor: Rimac Automobili i McLaren / Autor: Rimac Automobili

Ipak, proizvođač iz Svete Nedelje je potvrdio kako će automobil raspolagati takozvanom 4. razinom autonomne vožnje, što bi trebalo značiti da će Concept_Two biti samoupravljiv u gotovo svim situacijama na uređenim prometnicama, uz tek povremenu potrebu za vozačkom asistencijom.

Concept_Two će biti proizveden u 150 primjeraka, a osim kupea kupci će moći odabrati trkaću izvedbu za stazu i verziju s uklonjivim krovom - spider.