DS X E-TENSE

Ovako Francuzi zamišljaju automobilsku budućnost - asimetrični dizajn i 1.360 KS

27.04.2018 u 13:11

Bionic
Reading

Francuskim proizvođačima automobila neobičan dizajn i nije nepoznanica. Štoviše, može se gotovo reći da su pojedine marke, poput Citroena, prepoznatljivost stvorile na račun nesvakidašnjeg izgleda automobila

Iznimka ne bi trebao biti niti luksuzni dio PSA grupe - DS. Njihov novi koncept X E-Tense nesumnjivo će zavrtjeti glavama ako se pojavi na jednom od nadolazećih autosalona u opipljivom obliku. Francuzi ga zovu automobilom iz snova za 2035, a zapravo je koncept koji bi trebao dati odgovor na pitanje - želimo li u budućnosti voziti ili biti voženi.

X E-Tense nudi obje opcije, a može prevesti do troje putnika. U autonomnoj izvedbi automobil raspolaže s 540 KS, no preuzmete li kontrole u otvorenoj speedster kabini, snaga raste na 1 kW odnosno 1.360 KS! Sva ova snaga na neki se način prenosi isključivo na prednje kotače.

DS X E-Tense Izvor: Promo fotografije / Autor: DS

Francuzi kažu kako se šasija od ugljičnih vlakana brine za nisku masu, dok se s ležanjem nosi aktivni ovjes koji je razvio DS-ov tim Formule E.

Automobil bismo navodno premijerno trebali vidjeti na velikom platnu u nedefiniranom dugometražnom filmu, no uopće nas neće iznenaditi ako DS u skorije vrijeme skine plahtu s oglednog primjerka u realnim dimenzijama.

Izvor: Promo fotografije / Autor: DS