FOKUS NA PROFITABILNOSTI

Opel iduće godine ukida proizvodnju tri modela

10.10.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Proizvođač automobila iz Rüsselsheima krenuo je u ozbiljno restrukturiranje pod upravljačkom palicom PSA koncerna. Idući korak za Opel je rezanje neprofitabilne game proizvoda te orijentacija na popularnija vozila

2019 će tako biti zadnja stanica za gradske mališane Adama i Karla, kao i kabriolet Cascadu. U Opelu kažu kako će ukidanje proizvodnje ova tri modela smanjiti kompleksnost, povećati efikasnost, te olakšati dosezanje zahtjevnijih ograničenja o emisiji CO2.

Umjesto ova tri automobila, u Opelu će se fokusirati na lansiranje nove Corse, nasljednika Mokke X i kombi Vivaro.

Mokka X bi trebala na tržište stići 2020, te Opel očekuje kako će u tandemu s Crosslandom X i Grandlandom X činiti 40 posto njihove ukupne prodaje do 2021.Opelova SUV-paleta trenutno u ukupnoj prodaji sudjeluje s 25 posto.

Corsa i Vivaro pak stižu već iduće godine, s tim da bi električna verzija Corse tržištu trebala biti dostupna od 2020.

PSA ubrzava proces prebacivanja Opela s GM-ovih na vlastite platforme. S idućom godinom će samo još Astra i Insignia koristiti arhitekturu američkog proizvođača.

Nakon što je PSA preuzela Opel od GM-a za 2,6 milijardi eura Opel je po prvi put u gotovo dvadeset godina ostvario profit, doduše tek polugodišnji. U šest mjeseci 2018 Opel je zaradio impresivnih 502 milijuna eura.

  • +7
Opel Grandland X Izvor: Promo fotografije / Autor: Thorsten Weigl