PREMIJERA

Opel Combo Cargo i Vivaro i s 4x4 pogonom; sada mogu ići bilo gdje i bilo kada

04.08.2020 u 08:39

Bionic
Reading

Stručnjaci za 4x4 pogon Dangel iz francuske pokrajine Elzas (Alsace) rade opcijske preinake na modelima Opel Combo i Opel Vivaro

Opel je predstavio svoja kombi vozila Combo i Vivaro s pogonom na sva četiri kotača, koji profesionalcima nude ne samo nosivost tereta i ekonomičnost potrošnje goriva, već i dodatno prianjanje. Zahvaljujući vuči na svim kotačima i većoj visini od tla, 4x4 Combo i Vivaro mogu prema njemakom proizvođaču 'ići bilo gdje, u bilo koje vrijeme'.

Stručnjaci iz francuske pokrajine Elzas (Alsace) za 4x4 pogon Dangel rade preinake po cijenama od 6400 eura za model Opel Combo i 6665 eura za Opel Vivaro (plus 1000 eura, odnosno 300 eura za pripremu pretvorbe od strane Opela, sve cijene u Njemačkoj, bez PDV-a).

Mogućnost odabira vozača: pogon na prednjim kotačima 'ECO 2WD' i načini vožnje 'AUTO 4WD'

Vozači ovako preuređenih Comba i Vivara mogu birati između načina vožnje 'Eco' i 'Auto 4WD' pomoću okretnog prekidača na ploči s instrumentima. U 'Eco' načinu, sustav 4x4 isključuje se, a vozila koriste samo pogon na prednjim kotačima, što, primjerice, smanjuje potrošnju i emisiju goriva na autocesti.

Ako se uvjeti pogoršavaju, vozač može prijeći na 'Auto 4WD' bez zaustavljanja. Viskozna spojka središnjeg diferencijala zatim raspoređuje dio momenta na stražnju osovinu čim prednji kotači počnu gubiti prianjanje. U još zahtjevnijim uvjetima vozači mogu odabrati 'R. Lock'za dodatno zaključavanje stražnje osovine.

Sposobni penjači: pogon na svim kotačima efikasan je na uzbrdici do 41 stupnja

Combo Cargo 4x4 standardno se isporučuje s ESP aktivnom sigurnošću, zaštitnim pločama za motor i mjenjač te 90 mm većim razmakom od tla. Dodatna zaštita spremnika za gorivo i stražnje osovine, kao i 20 mm veća visina od tla (za ukupno do 300 mm) su opcionalno dostupni. S kutovima pristupa i silaska od 26,6 odnosno 38,3 stupnja i kutom pregiba od 26 stupnjeva, Combo 4x4 može se penjati na uzbrdici do 41 stupanj.

Performanse Opel Vivara 4x4 također su usporedive s performansama SUV vozila: Uz dodatnu visinu od podloge do 60 milimetara (za ukupno do 245 mm), kutovi pristupa/silaska do 20,4/31,0 stupnjeva i kut pregiba do 20,0 stupnjeva. Kad je u pitanju penjanje uzbrdicom, Vivaro 4x4 se može nositi s usponima do 23,7 stupnjeva, ovisno o opterećenju (do 1344 kilograma) i drugim faktorima kao što su gume i podlozi.

Kao i ostali modeli Combo i Vivaro, 4x4 verzije ciljaju na visoku učinkovitost i niske troškove vlasništva. Veliki doprinos postizanju ovih ciljeva daju turbo-dizel motori.

Combo Cargo 4x4

Uz sjedalo za tri osobe, s velikom utovarnom dužinom do 3440 mm i nosivosti do 880 kilograma, Combo Cargo je dužine do 4753 mm, također kombinira istu široku ponudu naprednih sustava za pomoć vozačima, kao sestrinski modeli Combo LCV te osobni automobil Combo Life. Paleta korisne opreme uključuje automatski tempomat, upozorenje na pozornost vozača, upozorenje na prednji sudar s prepoznavanjem pješaka i automatsko kočenje u nuždi, upozorenje na mrtvi kut i Head-up zaslon.

Ekskluzivno za sve LCV verzije Comba, uključujući 4x4 Cargo, tu je i opcija Surround Rear Vision, koja povećava vidljivost straga, posebno kada je vozilo u potpunosti napunjeno, dok druga kamera u retrovizoru suvozača smanjuje mrtvi kut s te strane vozila.

Naročito koristan i izuzetan u ovom tržišnom segmentu je širok prostor između lukova na stražnjim kotačima, tako da Combo Cargo može prevoziti do dvije euro palete.

Vivaro 4x4 u tri duljine vozila

Dostupan u obliku kombija u tri duljine (mali, srednji i veliki) s jakim 2,0-litrenim dizelskim motorima i do 6,6 kubičnih metara teretnog kapaciteta, Vivaro 4x4 nudi i istinske off-road mogućnosti.

Širok raspon sustava pomoći i naprednih tehnologija opcijski je dostupan za Vivaro 4x4. Prednja kamera i radarom upravljani sustavi pomoći pomažu pri zadržavanju trake, prepoznavanju brzine, upozorenju o smanjenoj pozornosti vozača, a tu je i poluprilagodljivi tempomat, upozorenje o prednjem sudaru i kočenje u nuždi, upozorenje na mrtvi kut i Park Pilot sustav sprijeda i straga.

Multimedijski radio i Navi Pro sustavi dolaze s velikim 7,0-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Oba imaju integraciju telefona putem Apple CarPlay i Android Auto. Multimedija Navi Pro dodatno sadrži europsku navigaciju s 3D prikazom. Pomoću 'OpelConnect' korisnici putem pametnog telefona mogu pristupiti statusu i podacima svog vozila. Također mogu biti mirni jer im proizvođač nudi poziv za hitne slučajeve i kvarove na putu. LIVE Navigation pruža online informacije o prometu u stvarnom vremenu, što omogućuje brzo otkrivanje i izbjegavanje kašnjenja, to je danas važan poslovni faktor.

  • +60
Opel Combo Cargo 4x4 i Opel Vivaro 4x4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel