Zanimljiva odluka

Ništa od facelifta za Tesla Model X i Model S

12.07.2019 u 16:00

Bionic
Reading

Sam vlasnik američkog proizvođača Tesla, Elon Musk najavio je samo mala poboljšanja i to na Twitteru

Da je američki proizvođač isključivo električnih automobila Tesla poseban znali smo i ranije, no osebujni vlasnik i izvršni direktor Elon Musk je putem Twittera obznanio što se događa s modelima X i S. Naime, već duže vrijeme se može pročitati da će njegovi modeli X i S doživjeti facelift. Elon Musk je na te glasine odgovorio da neće biti nikakvog facelifta ova dva modela, već samo manjih promjena.

Napisao je sljedeće: ' Ne dolazi 'osvježeni' Model X ili Model S, već niz manjih tekućih promjena. Najznačajnija promjena u proteklih nekoliko godina bila je uporaba visokoučinkovite pogonske jedinice Modela 3 kao prednje pogonske jedinice S / X. To je ušlo u proizvodnju prije 3 mjeseca.'

Dakle, unutrašnjost ova dva električna automobila ne bi trebala biti revidirana. A govorilo se upravo da bi modeli mogli dobiti minimalističke interijere novijeg modela 3. Model S je na tržištu od 2012. godine, a Model X od 2015. Posvuda u svijetu se modeli automobila nakon pet-šest godina mijenjaju, a naročito na tržištu SAD-a.

Tehnički aspekt starijih modela, međutim, treba poboljšati. Do tri godine stara vozila Tesla biti će opremljena čipom s kojim bi trebali biti u mogućnosti potpuno autonomno voziti u budućnosti. Tvrtka Tesla je sama razvila takav čip. Potrebni senzori već su ugrađeni u vozilima. Dugoročno gledano, Tesla želi proizvoditi samo autonomne automobile. Međutim, to bi bilo znatno skuplje od konvencionalnih automobila, upozorio je Musk.