e-power

Nissanova prekretnica: Jedinstveni i inovativni e-Power pogon dosegnuo 100.000 prodanih primjeraka u Europi

31.01.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Kako bi proslavio ovu prekretnicu, Nissan je podigao poklopac motora kako bi pokazao zamršeni unutarnji rad tehnologije e-Power. Koristeći magiju projekcije, dinamički protok energije pokreće modele Nissan Qashqai i X-Trail

Nissan je objavio kako je od svog predstavljanja u rujnu 2022. njihov inovativni e-Power pronašao put do više od 100.000 kupaca. Do danas je u Europi prodano 65.367 Qashqaija i 34.663 X-Traila, opremljenih ovim pogonskim sklopom.

Pojašnjenje e-Power tehnologije

Ono što izdvaja e-Power pogon je to što kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da je vožnja bez napora, glatka i tiha – poput potpuno električnog vozila. Doista, povratne informacije kupaca e-Power-a pokazuju da posebno cijene tihe i jednostavne vozne karakteristike pogonskog sklopa. Napredni i učinkoviti benzinski motor unutar sustava e-Power koristi se samo za proizvodnju električne energije koja puni bateriju u vozilu i pokreće kotače putem elektromotora.

Kada je za pogon vozila potrebna mala snaga i kada baterija ima dovoljno snage, električni motor koji pokreće kotače koristi samo električnu energiju iz baterije. Ako je potrebno više snage, motor s unutarnjim izgaranjem proizvodi električnu energiju za napajanje elektromotora i punjenje baterije. Kada je potrebna maksimalna snaga, elektromotor uzima električnu energiju i iz benzinskog motora i iz baterije. Osim toga, kad god je to moguće, dolazi do regeneracije energije i energija iz kretanja vozila šalje se natrag u bateriju.

Osim toga, proizvodnja električne energije kontrolira se prema uvjetima na cesti. Kada se buka na cesti poveća zbog uvjeta na površini i brzine vozila, benzinksi motor se uključuje kako bi napunio bateriju e-Power. To smanjuje potrebu da benzinski motor radi u inače tišim uvjetima.

'Tako smo ponosni što naši kupci Qashqaija i X-Traila prepoznaju prednosti naše jedinstvene tehnologije e-Power – kroz učinkovitost i vrhunsko iskustvo vožnje koje nudi. Postizanje ove prekretnice od uvođenja e-Power -a u rujnu 2022. je izvanredno postignuće i potvrda hrabrog, inovativnog duha našeg planiranja proizvoda i inženjerskih funkcija,' rekao je Arnaud Charpentier, regionalni potpredsjednik, strategija proizvoda i cijene, regija Nissan AMIEO (Afrika, Bliski Istok, Indija, Europa i Oceanija).

Nissanov jedinstveni i inovativni e-Power pogon Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

'e-Power je ključna komponenta Nissanove strategije elektrifikacije, predstavljajući savršenu opciju za kupce koji nisu sasvim spremni prijeći na 100 posto električno vozilo, ali žele uživati u napretku bez napora koji mogu pružiti samo kotači pogonjeni električnim motorom,' rekao je David Moss, viši potpredsjednik, regionalno istraživanje i razvoj, Nissanova regija AMIEO.

Dodao je: 'Od prvog predstavljanja do nevjerojatnih 100.000 e-Power vozila na cesti, naše putovanje se nastavlja s Nissanovim e-Power – tehnologijom pristupnika EV pogonu.'

Nissanova jedinstvena tehnologija je u upotrebi i izvan Europe, na cestama u Australiji i Novom Zelandu u oba vozila, te u Qashqaiju u Maroku.

  • +22
Nissan e-Power tehnologija Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Shematski dinamički prikaz e-Power sustava

Kako bi proslavio ovu prekretnicu, Nissan je podigao poklopac motora kako bi pokazao zamršeni unutarnji rad tehnologije e-Power. Koristeći magiju projekcije, dinamički protok energije koji pokreće 100.000 e-Power vozila diljem regije oživljava izravno na vanjskim dijelovima modela Nissan Qashqai i X-Trail.

Kao nacrt ovog tehnološkog spektakla služe 3D modeli motora i pogona e-Power. Ovi digitalni dizajni pretvaraju svako vozilo u platno za inovacije korištenjem anamorfnih projekcija i pružaju publici rijedak uvid u rad e-Power-a i kako njegova jedinstvena konfiguracija pruža osjetljivu, glatku i tihu vožnju zahvaljujući kotačima potpuno pogonjim elektromotorom.

Aktualni Qashqai je treća generacija Nissanovog urbanog crossovera. Predstavljen je 2021., nadograđujući svoj status pionira u europskom automobilskom sektoru, kombinirajući upečatljiv dizajn i blago povišen položaj za vozača, s agilnošću, intuitivnom tehnologijom i vrhunskom kvalitetom.

Kao i njegova dva prethodnika, trenutni Qashqai dizajniran je u Nissan Design Europe u središtu Londona, a razvoj inženjeringa vođen je u Nissanovom tehničkom centru Europe, u blizini Bedforda, UK. Proizvodnja se odvija u Nissanovoj najmodernijoj tvornici u Sunderlandu, sjeveroistočna Engleska.

Nissanov novi 'X-u-1' pristup razvoju elektrificiranog pogona Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

X-Trail je SUV dizajniran za obitelji pustolovnog duha, koji donosi novu razinu uzbuđenja s tehnologijom e-Power i opcijskim dvomotornim e-4ORCE sustavom pogona na sve kotače. X-Trail je prikladan za svaku priliku i idealan je suputnik za dane ili vikende s proširenom obitelji ili prijateljima.

Proizveden u Nissanovoj tvornici u Kyushu u Japanu, X-Trail je globalna senzacija više od dva desetljeća, pružajući obiteljima na više od 100 tržišta uzbudljive avanture. Četvrta generacija X-Traila temelji se na dobro uspostavljenoj DNK koja se proteže kroz sve tri prethodne generacije X-Traila.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'