TRKAĆI GENI

Najveće okupljanje trkaćih i cestovnih Porsche automobila ikada: U rujnu Rennsport Reunion 7

23.08.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Tijekom četiri dana Reunion će biti proslave obilježavanja 75 godina Porscheovih sportskih automobila i 60. obljetnice modela 911. ali će također dati nagovještaj što bi moglo biti u Porscheovoj budućnosti

Spajajući okupljanje najrjeđih i najuzbudljivijih Porsche trkaćih i cestovnih automobila ikada napravljenih s ljudima koji su ih stvorili i utrkivali, zabavu uživo, interaktivne prikaze i društvena događanja, Rennsport Reunion je jedinstven i operateri WeatherTech Raceway Laguna Seca, u Kaliforniji, očekuju rekordnu posjećenost.

Akcija na stazi 'kotač uz kotač' koja prikazuje automobile tijekom sedam desetljeća na jednoj od najizazovnijih staza u Americi bit će dopunjena finalima Esports Challengea, i bit će ti žestoko natjecanje. Nakon mnogobrojnih zahtjeva vraća se, utrka Porsche traktora – možda najsporije, ali definitivno jedno od najzabavnijih natjecanja vikenda.

Živopisan i gostoljubiv događaj

'Posebna čarolija koja je definirala Rennsport tijekom desetljeća živa je i zdrava za ovaj, sedmi Reunion,' rekla je Ayesha Coker, potpredsjednica marketinga, Porsche Cars Sjeverna Amerika. 'Interes je ovaj put bio bez presedana i kao rezultat toga planirali smo unaprijed. Udružili smo se s nekim od najvećih imena u Porsche zajednici kako bismo vodili dizajn Rennsporta 7 – kako bismo stvorili živopisan i gostoljubiv događaj koji će imati za cilj imati nešto za svakoga, od entuzijasta do novopridošlica i događaj koji je prikladan za cijelu obitelj, s puno prostora za svakoga da sjedne i opusti se, kao i za fantastične aktivnosti, na i izvan staze.'

Rijetke ikone sportskih automobila Porsche Rennsport Reunion VI, 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Tijekom četiri dana Reunion će biti proslave obilježavanja 75 godina Porscheovih sportskih automobila i 60. obljetnice modela 911. ali će također dati nagovještaj što bi moglo biti u Porscheovoj budućnosti.

Rennsport bi trebao ugostiti američke premijere konceptnog automobila Mission X, Vision 357 Speedster i novonajavljenog 911 S/T. I još jedno iznenađenje; globalna premijera održat će se na Rennsportu...

Sudjelovat će preko 50 natjecatelja

Nazočni će biti članovi obitelji Porsche, predvođeni dr. Wolfgangom Porscheom, kojima će se pridružiti mnogi dizajneri, inženjeri, trkači i rukovoditelji odgovorni za oblikovanje današnjeg Porschea. Osim toga, oni koji su toliko učinili za izgradnju marke Porsche iz prošlosti ove njemačke marke legendarnih sportskih automobila bit će u Rennsportu – prisustvovat će preko 50 trkača.

Među njima su Mark Webber, Hurley Haywood, Jacky Ickx, Timo Bernhard i Richard Attwood. Mnogi će od trenutnih Porscheovih tvorničkih vozača iz GTP i GTD klasa sudjelovati, kao i trenutni 'grid' Porsche Carrera Cup Sjeverna Amerika.

  • +10
Porsche Rennsport Reunion 7 Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche AG

Na stazi, je postavljen još jedan novi rekord s više od 300 do sada primljenih prijava za utrke – broj koji nastavlja rasti – s Carrera Cupom u Sjevernoj Americi koji je domaćin runde, s tijesnim utrkama u impresivnom automobilu 911 GT3 Cup.

Osmišljen od strane velikana utrka Briana Redmana i dugogodišnjeg glavnog direktora za odnose s javnošću Porsche Carsa u Sjevernoj Americi Boba Carlsona 2001., Rennsport je stvoren kako bi slavio trkaće nasljeđe Porschea. Zamislili su događaj na kojem bi se vozači i entuzijasti mogli okupiti kako bi proslavili utrke i odali počast ljudima i automobilima koji su pomogli u izgradnji Porscheove ostavštine.

Od svog inauguralnog događaja u Lime Rock Parku u Connecticutu, SAD, prije više od 20 godina, Rennsport je neprestano rastao, ali je ostao vjeran svojoj izvornoj formuli.