Extended Range

MG predstavio veću bateriju za svoj MG4: Baterija kapaciteta 77 kWh za domet od 520 km

14.08.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Opremljen novom baterijom većeg kapaciteta, Extended Range označava prekretnicu za MG kao njihovog prvog električnog automobila koji može prijeći više od 480 km s jednim punjenjem. Vozačima također omogućuje ponovno punjenje od 10 do 80 posto u samo 39 minuta

MG Motor UK je otkrio specifikacije svog novog modela MG4 EV Extended Range, izuzetno sposobnog potpuno električnog automobila za vožnju na velike udaljenosti bez emisija.

Sposoban prijeći do 520 km s jednim punjenjem (WLTP), hatchback MG4 EV Extended Range dostupan je zasad samo u Velikoj Britaniji i naglašava filozofiju tvrtke 'Get More' s EV-om koji ide još dalje, a istovremeno je pristupačniji od svojih ključnih suparnika.

Opremljen novom baterijom od 77 kWh, Extended Range označava prekretnicu za MG kao njihovog prvog električnog automobila koji može prijeći više od 480 km (300 milja) s jednim punjenjem. Vozačima također omogućuje ponovno punjenje od 10 do 80 posto u samo 39 minuta.

Tri razine kapaciteta baterija za MG4 EV

Podsjetimo, mi smo nedavno vozili model MG4 Luxury s baterijom kapaciteta 64 kWh (Long Range). Inače, s baterijom kapaciteta 51 kWh (Standard range), koja dolazi isključivo na Standard razini opreme, MG4 će prijeći 350 km prema WLTP ciklusu. Riječ je LFP bateriji (litij/željezo/fosfat) iskoristivog kapaciteta 50,8 kWh.

MG MSP platforma modela MG4 V predstavljena u rujnu 2022. Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor

Modeli MG4 Electric razine opreme Comfort i Luxury dolaze s baterijom kapaciteta 64 kWh (Long Range) što im omogućuje autonomiju od 450 km odnosno 435 km prema WLTP ciklusu. Ovdje je riječ o NCM bateriji (nikl/kobalt/mangan) iskoristivog kapaciteta 61,7 kWh. Nedavno predstavljeni MG4 XPOWER s dugo očekivanim dvomotornim pogonskim sklopom koji isporučuje 320 kW (435 KS) i do 600 Nm okretnog momenta, također ima bateriju od 64 kWh.

Extended Range

Osim što može prijeći više kilometara, reputacija MG4 EV kao automobila za vozača naglašena je snažnijim električnim motorom Extended Range modela od 180 kw (245 KS) koji nudi bolje performanse, s vremenom ubrzanja od 0-100 km/h sada u samo 6,5 sekundi.

Potkrijepljen uobičajenim rasporedom pogona na stražnje kotače i modularnom skalabilnom platformom (MSP), novi model zadržava izvrsnu udobnost i dinamičko upravljanje koje MG4 EV čini jednim od najisplativijih električnih vozila na tržištu.

  • +11
MG4 Extended Range Izvor: Promo fotografije / Autor: RICHARD PARSONS

MG4 EV Extended Range zadržava sve ključne kvalitete postojećeg MG4 EV i dostupan je u Velikoj Britaniji u specifikaciji Trophy kao standard, što znači da su prostrano pakiranje i velikodušne razine infotainmenta i tehnologije za pomoć u vožnji potpuno uključive.

Najnoviji MG4 EV također ima veće aluminijske naplatke od 18 cola i crni dvobojni krov, pružajući poboljšan izgled koji dodatno nadopunjuje odvažni, suvremeni dizajn automobila.

'Extended Range je peti model u nagrađivanoj obitelji modela MG4 EV,' kaže Guy Pigounakis MG komercijalni direktor koji dodaje 'i vjerujemo da vozači imaju stvarnu širinu izbora s našim električnim hatchback modelima koji sada uključuju vrlo sposobne SE automobile sve sve do XPOWER-a, najsnažnijeg proizvodnog MG-a ikad napravljenog.'