Festival brzine Goodwood 2024

MG Cyberster EV roadster u prvom planu: Legendarna marka slavi stotu obljetnicu

13.03.2024 u 13:19

Bionic
Reading

Kako bi potaknuo partnerstvo s Goodwood Festivalom brzine, Cybersteru se ispred Goodwood Housea pridružio jedan od njegovih najpoznatijih prethodnika, prekrasni Mk1 MGB Roadster iz 1964. s 1,8-litrenim BMC motorom

MG je najavio da će predvoditi legendarni Central Feature display na Festivalu brzine u Goodwoodu 2024. u Engleskoj, slaveći stotu obljetnicu legendarne automobilske marke.

Dugo iščekivani MG-ov Cyberster roadster bit će predvodnik godišnjeg kiparskog remek-djela Gerryja Judaha, a tvrtka će prvi put zauzeti središnje mjesto ispred Goodwood Housea.

Model Cyberster koji stiže kasnije ove godine nova je generacija automobila visokih performansi koji označava prekretnicu u elektrificiranoj povijesti MG-a. Njegov središnji položaj na najprestižnijem svjetskom automobilističkom događaju obećava da će biti jedan od najuzbudljivijih trenutaka u proslavi stote obljetnice MG-a u Ujedinjenom Kraljevstvu i šire.

Da podsjetimo, MG Cyberster roadster je svoju svjetsku prmijeru imao u travnju prošle godine na salonu automobila Auto Shanghai 2023.

Kako bi potaknuo partnerstvo s Goodwood Festivalom brzine, Cybersteru se ispred Goodwood Housea pridružio jedan od njegovih najpoznatijih prethodnika, prekrasni Mk1 MGB Roadster iz 1964. s 1,8-litrenim BMC motorom. Oba MG roadstera iz različitih razdoblja trebala bi igrati istaknutu ulogu na Festivalu brzine.

MG Cyberster roadster Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor Europe

100 godina MG-a

Osnovan 1924. godine, MG Motor se može pohvaliti legendarnim nasljeđem koje se proteže cijelo stoljeće. Njegovi su korijeni duboko usidreni u njihovom prvom modelu MG 14/28 Super Sports, remek-djelu koje je izradio kultni Cecil Kimber.

Danas, uronjeni u inovacije i potaknuti predanošću budućnosti, MG-ov fokus se naelektrizirano pomaknuo prema predviđanju održive i pristupačne mobilnosti za sve.

Vojvoda od Richmonda, osnivač Festivala brzine, je rekao: 'Nakon svjetskog debija upečatljivog Cyberstera na Festivalu brzine 2023., drago nam je što se MG vraća u Goodwood ove godine kako bi proslavili svoju stotu obljetnicu u stilu sa svojim prvim središnjim izdanjem. To će biti prikladna posveta prvih 100 godina jednog od najstarijih i najpopularnijih britanskih proizvođača, koji je dugo surađivao s Goodwoodom.'

  • +8
MG Cyberster roadster Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor

Dodao je i sljedeće: 'MG-ovi su bili gotovo uvijek prisutni na stazi od 1948. do 1966., a prije toga, moj je djed vodio tim MG-a 1930-ih, pobijedivši na poznatoj utrci Double-Twelve Hour Race u Brooklandsu 1931. Bio je fasciniran njihovom malom težinom, jednostavnošću i pametan inženjering – karakteristike koje i danas podupiru marku. MG-ova 100-godišnja povijest u kombinaciji s njihovom kontinuiranom željom za inovacijama, savršeno se slaže s ovogodišnjom temom 'Horseless to Hybrid', koja prepoznaje napredak u tehnologiji i snazi koji su oblikovali motorsport u posljednjih 130 godina.'

Aiden He, izvršni direktor MG Nordic & BeNeLux, je rekao: 'Prije sto godina, MG je bio pionir u stvaranju popularnog sportskog automobila, pretvarajući snove u stvarnost za milijune entuzijasta širom svijeta. I dalje smo predani temeljnoj viziji isporuke pristupačnih, inovativnih i istinski privlačnih automobila. Cyberster naglašava tu predanost s EV kabrioletom visokih performansi za koji se nadamo da će imati isti učinak kao i njegovi toliko voljeni preteče.'

'Festival brzine savršena je prilika za slavlje našeg nasljeđa na našem domaćem tržištu gdje je priča o MG-u započela, dok također pruža savršenu platformu s koje se demonstrira dinamična budućnost marke na svjetskoj pozornici.' nastavio je Aiden He.

MG će se također vratiti na poznati uspon na brdo 2024., a tvrtka će najaviti daljnje debije namijenjene Festivalu brzine koji će se približiti tom vremenu.