Emotikon

Kamionet Ford Ranger uskoro bi mogao dobiti i svoju ikonicu za pametne telefone

Kamionet Ford Ranger uskoro bi mogao dobiti svoj emotikon za pametne telefone

Kamionet Ford Ranger uskoro bi mogao dobiti svoj emotikon za pametne telefone

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Da u svijetu automobila nikada nije dosadno, svjedoči prijedlog Forda da se za ikonicu na pametnim telefonima uvrsti i emotikon koji simbolizira pickup Ford Ranger

Zanimljiva vijest stigla nam je iz Forda, a ona je vezana na emotikon, ikonicu koju gotovo svi korisnici pametnih telefona danas redovito koriste. S milijardama emotikona koji se svakodnevno šalju i gotovo svaki način prijevoza, uključujući automobile, skutere, brodove, svemirske letjelice i žičare, uvršten je među 3000 odobrenih ikona, obožavatelji kamiona primijetili su propust: među njima nema kamioneta (pickupa). Ford je odlučio da je vrijeme da nešto poduzme u vezi s time te slavi Svjetski dan emotikona debijem onog na temu kamiona.

Kako je nastao emotikon na temu kamiona

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Godine 2018. Ford je podnio prijedlog konzorciju Unicode - organizaciji koja pregledava i odobrava prijedloge za nove emotikone - i sada je pickup truck emoji ušao u uži izbor kao kandidat za uključivanje u buduću verziju Unicodea.

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Ford ima razloga za prijedlog upravo svog emotikona, jer je Ford Ranger najprodavaniji pickup u Europi. U prvoj polovici 2019. godine prodao je 26.700 Rangera i postavio rekord u drugom kvartalu s rastom prodaje od osam posto u usporedbi s drugim kvartalom prošle godine.

Ako Pickup Truck Emoji bude odobren početkom 2020. godine, dizajn će biti prilagođen svim mobilnim platformama kako bi se zadovoljile potrebe kupaca - od stručnjaka do aktivnih obitelji i drugih ljubitelja emotikona.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!