uoči premijere

Jeep objavio još pojedinosti novog Wagoneera S: Potpuno električni premium SUV stiže ove jeseni

31.01.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Prvi moderni SUV u autoindustriji, kultni Jeep Wagoneer iz 1963., je još tada imao luksuznu unutrašnjost, vrhunske materijale i vrhunske dodatke. Novi model ide korak dalje

Jeep je prije desetak dana najavio svoj novi potpuno električni premium model Wagoneer S s jednom najavnom slikom. Sada je legendarni američki proizvođač isključivo terenskih vozila pokazao konkretnije slike modela koji stiže ujesen ove godine na tržište. Ovime marka Jeep gleda u svoju legendarnu povijest dok stvara svoju elektrificiranu budućnost.

Prvi moderni SUV u autoindustriji, kultni Jeep Wagoneer iz 1963., je još tada imao luksuznu unutrašnjost, vrhunske materijale i vrhunske dodatke. Sada je Jeep pružio javnosti prvi pogled na unutrašnjost potpuno novog Wagoneera S.

Povijest modela Jeep Wagoner / Jeep Grand Wagoneer

Povijest modela Jeep Wagoner / Jeep Grand Wagoneer

Rođen 1962. godine za modelnu 1963. godinu, originalni Jeep Wagoneer bio je prvo vozilo s pogonom na sva četiri kotača povezano s automatskim mjenjačem, pionir prvog modernog SUV-a. To je bio prvi SUV koji se podudarao s pogonom na sva četiri kotača s vrhunskom kvalitetom vožnje, modernim izgledom i vrhunskim interijerom. Neovisni prednji ovjes nije bio obavezan. Quadra-Trac, prvi automatski sustav s pogonom na sva četiri kotača, uveden je 1973. godine.

Grand Wagoneer debitirao je 1984. godine i označio početak premium SUV-a, pružajući kupcima dotad neviđenu kombinaciju standardnih značajki poput presvlaka od kože, klima uređaja, AM / FM / CB stereo radio uređaja, dodane zvučne izolacije i vanjskih obloga od drveta. Smatran 'zlatnim standardom SUV tržišta', Grand Wagoneer također je imao AMC 5,9-litreni (360 kubičnih inča) V-8 motor s povećanom konjskom snagom i okretnim momentom i najvišom ocjenom vuče u segmentu.

STLA-Large platforma i performanse

Izgrađen na potpuno novoj, vrlo fleksibilnoj STLA-Large platformi grupe Stellantis izvorno namijenjenoj BEV vozilima, Jeep Wagoneer S može se pohvaliti impresivnim performansama.

Ponuđen isključivo kao potpuno električno vozilo, Jeep Wagoneer S nudi standardne mogućnosti 4xe s upravljanjem svim terenima, naprednu tehnologiju usmjerenu na marku Jeep i impresivne performanse, uključujući 600 KS i munjevito ubrzanje od 0-100 km/h u nešto više od 3,5 s.

  • +3
Jeep Wagoneer S Izvor: Promo fotografije / Autor: Jeep

Interijer

Unutrašnjost njegove kabine usmjerena na tehnologiju jednako je izvanredna i zrači besprijekornom integracijom umjetnosti i tehnologije.

Novi Jeep Wagoneer S interijer ima vrhunsku tehnologiju neprimjetno integriranu s pomno izrađenim umjetničkim detaljima. Pažljivi materijali i značajke usmjerene na dizajn uključuju upravljački centar po mjeri vozača s jedinstvenim prekidačem Selec-Terrain koji je ekskluzivan za marku Jeep i dinamičnim ambijentalnim osvjetljenjem koje se može birati u boji.

Jeep Wagoneer S će također imati standardni panoramski krov s dvije staklene površine i, proširujući ekskluzivnu suradnju marke Jeep s McIntoshom. Tako će novi Wagoneer S ponuditi pronicljivo podešen, ekskluzivan za ovaj segment, vrhunski vodeći McIntosh audio sustav s 19 zvučnika.

Prema riječima Jeepa, Wagoneer S će se najprije početi prodavati u SAD-u ujesen, a potom i na ključnim tržištima diljem svijeta. To znači da se novi Wagoneer S očekuje i na europskom tržištu još ove godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'