OD JESENI U PRODAJI

Audi pokazao novi A1 - agresivniji dizajn i bogatija oprema

20.06.2018 u 12:06

Bionic
Reading

Audijev najmanji model dobio je agresivniji izgled nego ikad prije inspiriran linijama legendarnog Sport Quattra. Kupci će moći birati između jedanaest boja s kontrastnim nijansama krova, kućišta retrovizora, pragova i prednjeg spojlera

Novi A1 Sportback dugačak je 4,03 m, širok 1,74 m i visok 1,41 m, te raspolaže prtljažnikom od 335 litara čija zapremina, obaranjem stražnje klupe, raste na 1.090 litara.

Atraktivan dizajn nastavlja se i u interijeru. Tu su dva velika displeja osjetljiva na dodir, školjkasta sportska sjedala, te ovisno o opremi - Bang & Olufsen audio sustav sa 11 zvučnika.

U medijskom izvješću Audi nije previše ulazio u tehničke detalje, no poznato je da ćemo pod poklopcem naći benzinske motore do dvije litre zapremine, raspona snage od 95 do 200 KS.

  • +7
Audi A1 Sportback Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Standardno će motori biti upareni s ručnim mjenjačima ili sedmerobrzinskim automatikom s dvije spojke, dok će najsnažnija verzija 40 TFSI biti ekskluzivno dostupna isključivo sa šesterobrzinskim S-Tronicom.

A1 je nakrcan sigurnosnom opremom za pomoć u vožnji. Sve je tu od adaptivnog tempomata do sustava za prepoznavanje pješaka i automatsko kočenje.

Automobil u prodaju kreće na jesen s početnom cijenom od 20.000 eura u Njemačkoj.