Ušteda ili modernizacija

Audi od ljeta 2020. uvodi promjenu koja se neće svidjeti mnogima

09.07.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Iako se čini da je ova ideja prilično revolucionarna, argumenti protiv tiskanih kataloga svih proizvođača automobila su slični

Ljubitelji automobila su se oduvijek nakon obilaska autosajmova ili trgovaca automobilima vraćali svojim kućama s vrećicama prepunim tiskanih automobilskih kataloga, no čini se da se stvari dramatično mijenjaju i u ovome segmentu. Prema onome što je izjavio Sven Schuwirth, direktor za digitalno poslovanje i korisnička iskustva u Audiju, za ugledni njemački Automobilwoche, takvu praksu Audi će vrlo brzo ukinuti. I to već od ljeta sljedeće, 2020. godine!

'To je ogroman napor za stvaranje, uređivanje, tiskanje, isporuku i do trenutka u kojem dođe do trgovca, gotovo je zastario', izjavio je Sven Schuwirth. 'Gdje je dodana vrijednost ovih brošura na sjajnom papiru ako u njoj vidim crveni auto, a želim crni?' dodao je. 'Mogu to učiniti bolje digitalno, zbog čega smo odlučili ukinuti tiskane kataloge vozila diljem svijeta do ljeta 2020.'

Čak i ako neki klijenti smatraju da im je žao što više neće imati tiskani katalog na svom stolu dok mirno ispijaju jutarnju kavicu i razmišljaju o svom novom modelu automobila koji im je privukao pažnju, ova promjena ipak ima smisla.

To se odnosi kako na financijski, tako i na ekološki aspekt, jer Audi prema dostupnim informacijama godišnje tiska najmanje tri milijuna primjeraka kataloga svojih modela automobila. Isto tako, brz tempo modernog načina življenja i veliki broj varijanti modela i mogućnosti prilagodbe mogu se u obliku pdf dokumenta vizualizirati mnogo bolje u digitalnoj aplikaciji. A danas je ionako, barem u Europi, veliki postotak ljudi koji se svakodnevno služe internetom. Uz malo prakse pronaći informacije o određenom tipu automobila koji vas naročito zanima više nije neki poseban problem.

Iako se čini da je ova ideja prilično revolucionarna, argumenti protiv tiskanih kataloga svih proizvođača automobila, ali i drugih proizvođača dobara, slični su. No u slučaju proizvođača automobila, zbog sve strože regulative o zaštiti okoliša, ovaj mali doprinos može se dobro iskoristiti u godišnjem izvješću i u statistici emisija CO2.

No Audi nije i jedini proizvođač automobila koji se odlučio na ovaj korak jer je Mercedes-Benz učinio to već 2018. godine.

  • +13
Audi Q7 facelift (2019.) Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi