PB18 E-TRON KONCEPT

Audi ima najveće iznenađenje na automobilskom tjednu u Montereyu

24.08.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Kalifornija je ovih dana centar automobilskog svijeta. Proizvođači skupocjenih i egzotičnih automobila sjatili su se u ovu saveznu američku državu kako bi željnoj publici demonstrirali što je sve moguće postići s današnjom tehnologijom

U moru kojekakvih premijera, Audi se na automobilskom tjednu u Montereyu istaknuo konceptom PB18 e-tron. Automobil za koji se mislilo da će imati dodirne točke s ingolstadtskim višestrukim pobjednikom 24 sata Le Mansa, bolidom R18 E-Tron, na kraju je nešto sasvim drugo.

Jednim dijelom hiperautomobil, drugim hatcback, a trećim shooting brake. Teško je definirati što je PB18 karoserijski zapravo. Nije to ni previše bitno, nakon što shvatite da automobil ima mjesta samo za jednu osobu - vozača, koji može birati s koje strane u futurističkoj kabini želi sjediti.

Moguće se za upravljač smjestiti i centralno, a budući da je naglasak stavljen na vozački doživljaj u Audiju se ne libe priznati kako PB18 ne raspolaže baš nikakvim autonomnim tehnologijama za samoupravljivost.

  • +9
Audi PB18 e-tron Izvor: Promo fotografije / Autor: AUDI

Zato su tu tri elektromotora, jedan za prednju i dva za stražnju osovinu od ukupno 670 KS. Baterijski paket od 95 kWh navodno je dostatan za 500 km vožnje po WLTP standardu, a prema potrebi može istisnuti i 764 KS što je dovoljno Audijevom konceptu da došprinta s mjesta do 100 km/h za otprilike dvije sekunde.

Kakve su šanse da Audi proizvede ovo čudo? Otprilike ravne nuli, međutim ne treba gubiti nadu jer su nam proizvođači već priuštili i mnogo veća iznenađenja.

Izvor: Promo fotografije