uoči premijere

Alpine najavio A290_β showcar: Novi gradski sportski EV stiže 2024.

28.04.2023 u 12:35

Bionic
Reading

Budući hatchback model je spreman ponovno otkriti sportski stil. Prvo je to vozilo u 'Garaži snova', koje utjelovljuje novu eru za Alpine - električnu i sportsku

Alpine, sportska marka Renault grupe, je objavila kako će njihov potpuno novi električni sportski izložbeni automobil imati svoju premijeru. Budući hatchback model je, prema francuskom proizvođaču, spreman ponovno otkriti sportski stil. Prvo je to vozilo u 'Garaži snova', koje utjelovljuje novu eru za Alpine, namjerno električnu i sportsku.

A290_β će u utorak, 9. svibnja 2023. u 22.30 (CET) u Bristolu, u Ujedinjenom Kraljevstvu predstaviti izvršni direktor Alpinea Laurent Rossi i direktor dizajna Alpine, Antony Villain. Prezentacija će se prenositi uživo na ovoj poveznici.

A290_β, novo ime u čistom Alpine duhu

Model A290_β (izgovara se 'beta') slijedi strategiju naziva marke Alpine od A iza kojeg slijede tri znamenke. Prva brojka objašnjava pozicioniranje modela, s '2' koji se odnosi na njegovu veličinu i nagovještava da se temelji na automobilu B-segmenta, odnosno modelu Renault 5 EV.

'90' je specifičan za višenamjenska sportska vozila marke, poznata kao 'life-style', dok čisto sportska vozila imaju broj '10'. Grčko slovo 'β' se odnosi na beta test koji se koristi u svijetu softvera, testnu verziju, neposredno prije konačne verzije.

Teaser slika koja prikazuje njegovu siluetu te ističe stražnji 'duck-tail-style'' spojler u obliku pačjeg repa i mali rub na poklopcu prtljažnika R5. Ekstruzija se može vidjeti na mjestu gdje se nalaze četvrtasta dnevna svjetla na konceptu R5.

Otkrijte A290_β s QR kodom na trkaćim automobilima Alpine

Od 28. do 30. travnja 2023. javnost će imati priliku osvojiti pozivnicu za prisustvovanje predstavljanju ovog potpuno novog izložbenog automobila tijekom posebno intenzivne utrke Formule 1 i Svjetskog prvenstva u izdržljivosti.

Ovih nekoliko dana morat ćete biti brzi kako biste uhvatili QR kod na Alpine A523s koji se vozi na stazi Baku City Circuit u Azerbajdžanu za Formulu 1 Grand Prix i također na A470s tijekom 6 sati Spa-Francorchampsa. Ovaj QR je ključ za sudjelovanje u izvlačenju za osvajanje ove neprocjenjive pozivnice...