SVJETSKI FESTIVAL

Još se stignete uključiti u natjecanje 'Laboratorij slave'

05.03.2015 u 15:37

Laboratorij slave
Bionic
Reading

Ovih dana u nekoliko hrvatskih gradova održavaju se prijave i prednatjecanja za Laboratorij slave 2015., međunarodno natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima, profesorima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti

Natjecanje u Hrvatskoj organizira British Council u suradnji s Festivalom znanosti u Cheltenhamu i brojnim hrvatskim institucijama.

Natjecatelji imaju samo tri minute da nadahnu gledatelje i stručni žiri svojim govorom koji treba biti znanstveno točan, ali i zanimljiv i jasan neznanstvenoj publici.

Natjecanje se sastoji od prednatjecanja u Splitu (9. ožujka), Rijeci (10. ožujka) u i Zagrebu (6. ožujka) na kojem se biraju finalisti završnog natjecanja. Organizatori su nam objasnili da se svi zainteresirani na prednatjecanju mogu pojaviti čak i ako se prije toga nisu prijavili.

Sve finaliste Laboratorija slave očekuje vikend program usavršavanja u znanstvenoj komunikaciji i radu s medijima pod vodstvom britanskog i hrvatskog stručnjaka. Završno natjecanje održat će se u subotu, 21. ožujka 2015. u Zagrebačkom plesnom centru u 19h.

Posebna privlačnost Laboratorija slave je njegova međunarodna dimenzija. Pobjednik hrvatskog natjecanja sudjeluje u međunarodnom natjecanju FameLab International u Britaniji. Natjecanje privlači pozornost sve većeg broja zemalja, a na njemu su dosadašnji hrvatski pobjednici ostvarili izniman uspjeh. U sedam godina sudjelovanja, Hrvatska je četiri puta bila na pobjedničkom postolju, uz osvojeno jedno prvo (Marko Košiček 2008. godine) i tri druga mjesta: Maja Marasović (2009.), Ivana Stražić (2010.) i Andrea Gelemanović (2013.). Popis svih dosadašnjih pobjednika možete pronaći na ovom linku.

Više informacija o samom natjecanju, zajedno s prijavnim obrascem, nalazi se na ovom linku