Svijet U AFGANISTANU

Ubijena šestorica NATO-ovih vojnika

Muškarac odjeven u policijsku uniformu ubio je šestoricu NATO-ovih vojnika tijekom obuke u ponedjeljak na istoku Afganistana, objavio je NATO

'Muškarac u uniformi afganistanske granične policije uperio je oružje u vojnike ISAF-a tijekom obuke i ubio šest vojnika', priopćio je ISAF, kako prenosi France presse.

'Ubijen je i napadač, a istragu provodi zajednička ekipa Afganistanaca i ISAF-a', stoji u priopćenju u kojemu se ne navode državljanstvo ni identitet žrtava.

Zapovjednik granične policije Aminullah Amarkhil rekao je da se napad dogodio u pokrajini Nangarhar na granici s Pakistanom. Većina NATO-ovih vojnika u Nangarharu su Amerikanci, prenio je Reuters.

Riječ je o još jednom u nizu nedavnih napada odmetnutih policajaca ili vojnika, što izlaže još većem pritisku vojnike pod vodstvom NATO-a dok pokušavaju uvježbati afganistanske snage da bi se sljedeće godine mogao obaviti prijenos odgovornosti za sigurnost zemlje.

Uz današnje stradale, do sada je u 2010. ubijeno 668 stranih vojnika (od kojih je više od dvije trećine američkih). Godina 2010. najteža je za međunarodnu koaliciju pod vodstvom SAD-a.

Pobuna talibana se znatno intenzivirala i proširila u tri posljednje godine. Frontalni sukobi su vrlo rijetki, a pobunjenici najčešće koriste bombe koje aktiviraju pri prolasku konvoja ISAF-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još