Svijet SVJETSKA TOP LISTA

U Kini više od polovine od 20 najbogatijih žena

Jedanaest od 20 najbogatijih žena svijeta su Kineskinje, čije bogatstvo u prosjeku premašuje imetak američke tv-voditeljice Oprah Winfrey i britanske književnice J.K. Rowling, po popisu kineskog časopisa Huruna

Sve su te žene stekle bogatstvo same, a ne zahvaljujući nasljedstvu ili brakorazvodnoj parnici, ističe časopis.'Nijedna se zemlja ne može usporediti s Kinom kada je riječ o ženama koje su same stekle svoj imetak. Ona daleko premašuje druge zemlje', rekao je Rupert Hoogewerf, utemeljitelj i sastavljač liste u Hurunu.

Bogatstvo jedanaest najimućnijih Kineskinja iznosi u prosjeku 2,6 milijarda dolara, a Oprah Winfrey 'teška' je 2,3 milijarde, po tom časopisu. J.K. Rowling, autorica knjiga o Harryju Potteru, zauzima dvadeseto mjesto, s milijardu dolara.

Tri najbogatije žene svijeta su Kineskinje: kraljica recikliranog papira Zhang Yin (53) čije se bogatstvo procjenjuje na 5,6 milijarda dolara, Wu Yajun iz agencije za nekretnine Longfor Properties sa 4,1 milijardom dolara i Chen Lihua (69), direktorica grupacije Fuhua, prisutne u lučkoj infrastrukturi i u energetskom sektoru, sa 4 milijarde dolara.

Na četvrtom je mjestu Španjolka Rosalia Mera koja vodi tvrtku za prodaju konfekcije Zaru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još