Svijet NARKO BANDE NA JAMAJCI

Oružani sukobi na ulicama Kingstona

Jamajkanske snage sigurnosti su se drugi dan za redom sukobile s maskiranim naoružanim pomagačima navodnog najvećeg krijumčara droge a sve intenzivnija borba s bandama koja se vodi na više frontova proširila se i na sirotinjska predgrađa prijestolnice Jamajke

Policija i vojska su se našli pod teškom paljbom u zabarikadiranom zapadnom dijelu Kigstona, utočištu Christophera 'Dudusa' Cokea koji nastoji izbjeći izručenje SAD-u zbog optužbi za krijumčarenje droge i oružja. Iznad sirotinjskih četvrti između stupova dima kružili su helikopteri sa strojnicama.

Žarište nasilje je Zapadni Kingston, gdje se nalazi i četvrt u kojoj je odrasla zvijezda reggaea Bob Marley, no u ponedjeljak su se pripadnici snaga sigurnosti našli pod paljbom i u drugim područjima.

Ministar sigurnosti Dwight Belson je rekao da policija vlada situacijom no dojave o pucanju su došle iz više četvrti a najdrskiji napadači su zapucali i na središnju policijsku postaju Kingstona.

Jamajkanska policija je priopćila da su u sukobima s bandama, čiji su arsenali oružja podjednaki policijskim, ubijena dva policajca a šestero ranjeno.

Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država Cokea opisuje kao jednog od najopasnijih svjetskih šefova narko-mafijaških organizacija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još