Svijet TRAJEKT S 1000 PUTNIKA SPAŠEN

Led okovao desetine brodova u Baltičkom moru

  • Autor: Hina
  • 5.3.2010 9:30:24
  • 5.3.2010 9:23:50

Putnički trajekt s gotovo tisuću putnika uspio se osloboditi iz leda u Baltičkom moru pred istočom obalom Švedske, dok su još desetine drugih brodova ostale zarobljene u ledu, priopćile su u petak švedske pomorske vlasti

Glasnogovornik pomorskih spasilačkih ekipa Peter Lindkvist izjavio je da su helikopteri u pripravnosti ako se ukaže potreba za evakuacijom putnika sa zarobljenih teretnih i putničkih brodova.

Potpis videa ...
"Čim se led probije, odmah se ponovo smrzne", rekao je Lindkvist, navodeći da nitko od putnika nije ozlijeđen, prenio je AP.

Ledolomci su u petak rano ujutro iz leda blizu arhipelaga sjeverno od Stockholma uspjeli osloboditi trajekt Amorella na kojem se nalazilo 753 putnika i 190 članova posade. Trajekt je nastavio put u švedsku prijestolnicu, rekao je Jonas Sundin, predstavnik spasilačkih službi.

Trajekt Sea Wind s 32 putnika i teretni brod Regal Star s 56 članova posade ostali su još 'zarobljeni' na oko 20 kilometara od obale, ali je Sundin kazao da se očekuje da ih ledolomci oslobode već tijekom prijepodneva.

U četvrtak su se tri broda, koja su također bila okovana ledom, uspjela osloboditi i nastaviti plovidbu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još