incident u splitu

Poduzetnik blokirao rampu na trajektu i ni makac: Zašto sam višak?

26.04.2024 u 14:06

Bionic
Reading

Manji incident zabilježen je jutros u splitskoj gradskoj luci. Trajekt Bartol Kašić kasnio je isplovljavanjem za Vela Luku i Ubli 15 minuta i to zbog toga što je rampu trajekta svojim vozilom blokirao muškarac nezadovoljan time što nije došao na red za ukrcaj

Pozvana je policija koja je naredila čovjeku da oslobodi rampu i omogući isplovljavanje trajekta, što je on i napravio, javlja Dalmatinski portal.

Linija na kojoj plovi Bartol Kašić izuzetno je opterećena, pogotovo pred vikend kada se bilježi pojačani interes za prijevozom vozila na Korčulu. Jadrolinija je planirala uvođenje novog trajekta Oliver, no inspektori ga nisu pustili u promet.

Slobodna Dalmacija doznaje da je incident priredio jedan od najvećih lastovskih poduzetnika Marčelino Simić.

Simiću je prekipjelo, prije šest dana je kupio kartu na reakciji Split- Vela Luka- Ubli s polaskom u petak u 10.30 sati. Ali usprkos rezervaciji i dolasku pred trajekt sat vremena prije termina polaska, vozilo mu nije ušlo u garažu broda. I tada nastaje drama, kada je vidio da mjesta za njega više nema, prekipjelo mu je automatski, parkirao je auto na rampu broda, izgasio motor i zaustavio polazak.

'Došao sam ranije uru vrimena, mornari su mi rekli da stanem u red. Ponovili su mi da ću se ukrcat na termin u 10.30 jer imam kartu. I čekao sam. Oni u međuvremenu počnu krcat kamione preko veze, zbog čega su dva auta s rezerviranim, za taj jutarnji termin kupljenim kartama, ostala vani. Ako su mi prije šest dana prodali kartu zašto sam onda višak? I onda sam se popeja na rampu', kazao jerevoltirani Simić za Slobodnu Dalmaciju.