Svijet PRIZNANJE NA CD-U

Bllaca: Ubijao sam za vladajuće na Kosovu

Dok se Kosovo priprema za usmenu raspravu o legalnosti državnosti na Sudu u Haagu, europska misija na Kosovu (EULEX) uhitila je Nazima Bllacu, optuženog za ubojstva i organizirani kriminal

PRIŠTINA - On je u nedjelju sazvao konferenciju za novinare u blizini parlamenta na kojoj je priznao sudjelovanje u 17 ubojstava, planiranju atentata, prijetnjama i mučenjima, izvještava HRT.

Taj je posao od 1999. radio za Kosovsku informativnu službu, obavještajnu agenciju za koju se smatra da je bliska vladajućoj Demokratskoj stranci Kosova (PDK).

Dodao je i da je osobno počinio politička ubojstva po nalogu visokih političkih dužnosnika. Vlastima je dao CD na kojemu se nalazi sve što zna.

Na priznanje ga je nagnala izjava oporbenog zastupnika u kosovskom parlamentu koji je optužio vladajuće za naručivanje ubojstava. Naime, nakon te izjave napadači su pucali na Bllacov dom u blizini Lipljana.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu zatražio je brzu istragu EULEX-a i kosovskih pravosudnih tijela, dok je premijer i predsjednik vladajuće stranke Hashim Thaci obećao da će slučaj biti rasvijetljen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još