UHIĆENE DVIJE ŽENE

Dvojica kineskih diplomata ubijena u restoranu na Filipinima

21.10.2015 u 12:49

Bionic
Reading

Dvojica kineskih diplomata ustrijeljena su u srijedu iz vatrenog oružja a jedan je ranjen u restoranu u Cebuu, u središtu Filipina, priopćila je policija

Konzulov zamjenik i tajnik za financije u kineskom konzulatu u Cebuu su ubijeni. Generalni konzul je ranjen, rekao je glasnogovornik filipinske policije Wilben Mayor u sms poruci poslanoj AFP-u.

Dvije kineske državljanke su uhićene u vezi s napadom, među njima je žena diplomata koji je radio u konzulatu, dodao je glasnogovornik.

Druga uhićena osoba je žena koja je radila za kinesko diplomatsko predstavništvo. Policija je na mjestu događaja pronašla revolver kalibra 45. Napad se dogodio u poznatom restoranu u Cebuu. Glasnogovornica kineskog veleposlanstva u Manili, Li Lingxia nije htjela dati nikakav komentar.

'Naše veleposlanstvo još provjerava činjenice. Čim budemo imali nove informacije, javit ćemo vam',  napisala je u poruci AFP-u. Ni filipinski ministar vanjskih poslova nije htio komentirati, rekavši da vlasti rade na rasvjetljavanju okolnosti napada.