SUSJEDI O SMRTI SALOPEKA

Pahor i Vučić izrazili sućut u teškim trenucima za Hrvatsku

12.08.2015 u 18:35

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik Borut Pahor osudio je ubojstvo Tomislava Salopeka kao teroristički čin, a a hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović izrazio sućut i solidarnost u teškim trenucima za Hrvatsku. Kako je u izjavi za javnost priopćio njegov ured, Pahor je kontaktirao hrvatsku predsjednicu odmah nakon što je čuo žalosnu vijest i prenio joj poruku kojom je osudio surov teroristički čin i izrazio sućut obitelji Tomislava Salopeka

Slovenski je predsjednik je i izrazio solidarnost hrvatskom narodu, kaže se u priopćenju iz njegova ureda.

Istovremeno, predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izrazio je sućut hrvatskoj vladi i obitelji Tomislava Salopeka nakon još nepotvrđenih vijesti da je teroristička skupina Islamska država pogubila tog nedavno otetog hrvatskog državljanina.

'Ako su istinite tvrdnje o pogubljenju Salopeka, ja u ime Srbije i vlade Srbije izražavam vladi Hrvatske i obitelji najdublju sućut', rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji u Beogradu.

Islamska država ustvrdila u srijedu da je odsijecanjem glave pogubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka otetog prije tri tjedna, javila je agencija France presse.

IS je na svom Twitteru objavio fotografiju za koju tvrdi da je fotografija njegova tijela.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nema potvrdu da je Salopek pogubljen.