NOĆNI VUKOVI

Ruski bikeri u Njemačkoj nisu članovi Putinova kluba

04.05.2015 u 18:16

Bionic
Reading

Ruski bikeri koji su ušli u Njemačku nisu članovi motocikličkog kluba Noćni vukovi, koji planira turneju preko istočne i središnje Europe u povodu ruske pobjede nad nacističkom Njemačkom prije 70 godina, objavila je u ponedjeljak njemačka policija

Nijedan od desetero bikera koji su u nedjelju iz Austrije ušli u Njemačku nije pravi član prokremaljskog kluba, objavila je policija. To su rođaci i simpatizeri te skupine i svi su imali valjane dokumente. Žena povezana s jednim članom Noćnih vukova također je stigla u nedjelju na zračnu luku u Muenchenu i dopušten joj je ulazak.

Glasnogovornik Noćnih vukova rekao je da klub planira u ponedjeljak posjetiti nacistički koncentracijski logor Dachau kod Muenchena.

Skupina je počela turneju 25. travnja u Moskvi i namjerava je završiti u Berlinu u nedjelju, kada se u Rusiji obilježava Dan pobjede. Bikeri su zbog bliskih veza s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nekoliko puta spriječeni u prelasku granica, što im otežava putovanje.

Njemačka vlada kazala je da ne planira miješati se u njihov plan.Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ipak da su trojica vodećih članova Noćnih vukova zaustavljena u jednoj berlinskoj zračnoj luci.