GDJE SU TERORISTI

Francuska policija i dalje bezuspješno lovi braću Kouachi

09.01.2015 u 08:08

Bionic
Reading

Noć je otežala potragu specijalnim jedinicama francuske policije - za braćom Kouachi, osumnjičenom za napad na sjedište satiričkog časopisa Charli Hebdo, pa je poslije ponoći akcija privremeno prekinuta

Policija ih je jučer locirala na benzijskoj postaji u Aisneu, na sjeveru Francuske, koju su opljačkali. Potom je automobil kojim su bježali, sivi Renault Clio, pronađen u blizini Villers-Cotteretsa. U njemu su pronađeni Molotovljevi kokteli i džihadističke zastave.

Teško naoružani pripadnici protuterorističkih postrojbi tijekom dana i cijelu večer pretraživali su šumu, okolna sela sjeveroistočno od Pariza i lokalne ceste te išli od kuće do kuće u području gdje su osumnjičeni posljednji put viđeni. U potrazi je angažirano više od 88 tisuća pripadnika sigurnosnih snaga.

Dok se čeka ishod dosad najveće potjere, Francuska tuguje za žrtvama jednog od najstrašnijih terorističkih napada u zemlji. Drugu noć zaredom - građani su se u Parizu okupili na bdijenju - u znak solidarnosti s ubijenim novinarima i njihovim obiteljima. Sinoć, u 20 sati - simbolično su se ugasila svjetla slavnog Eiffelova tornja.