PANIKA U MAKEDONIJI

Dva metka u zgradi Vlade proglašena terorističkim napadom

29.10.2014 u 14:39

Bionic
Reading

Većina makedonskih medija jutros je javila kako se u Skoplju sinoć dogodio teroristički napad, kada su 'dva projektila' ispaljena u zgradu Vlade, izazvavši 'snažne detonacije'. Tijekom dana se ispostavilo da je u pitanju bila još jedna medijska vježba dizanja panike među građanima

Ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska naime izvijestila je tijekom dana da su pretragom područja oko zgrade Vlade pronađena dva metka. Dodala je da tijekom pucnjave, koja se dogodila oko 22 sata, u zgradi nije bilo nikoga. Policija radi na utvrđivanju mjesta odakle je pucano te mogućih motiva, zaključila je Jankulovska.

Inače, sličan incident već se dogodio prije sedam godina, kad su u blizini zgrade Vlade ispaljene dvije granate iz protupješadijskog oružja, podsjeća Slobodna Europa. Za isti medij sveučilišni profesor Vladimir Pivovarov tumači da bi ozbiljan teroristički napad vjerojatno podrazumijevao i namjeru da se nanese šteta većem broju ljudi. Budući da je Skoplje prekriveno strateškim videonadzorom, počinitelji bi sigurno vrlo brzo trebali biti identificirani, dodaje Pivovarov.

Zgrada makedonske Vlade inače renovirana je prošle godine kako bi bila vizualno usklađena s neobaroknom estetikom glavnog makedonskog grada. Kako ona danas izgleda, pogledajte u videu.