SLOVENSKO DELO:

Sanaderov odlazak je skandalozan

01.07.2009 u 23:05

Bionic
Reading

Ostavka hrvatskog premijera Ive Sanadera je "iznenađujuća i neočekivana", ali i "skandalozna" jer nije htio "otkriti stvarne razloge za svoj odlazak", navodi u komentaru svog broja od četvrtka ljubljansko "Delo"

Vodeći slovenski list ocjenjuje uz to kako najavljeni dolazak Jadranke Kosor na mjesto predsjednice vlade za Sloveniju ne znači "ništa novo" jer će ona, kako se dodaje u komentaru, "nastaviti lik i djelo" Ive Sanadera kad je riječ o "neriješenom graničnom" pitanju i drugim pitanjima povezanim s odnosima sa Slovenijom.

"Potpuno je nejasno što će biti s vladom, HDZ-om, ali i što će se događati s Hrvatskom nakon odlaska premijera koji je sve niti odlučivanja čvrsto držao u svojim rukama", piše komentator "Dela".

Sanader je, navodi vodeći slovenski dnevnik, odlazak najavio na "nepriličan i uvredljiv" način jer "nije dao prave razloge svoje ostavke". Zato za sada ostaju špekulacije je li u pozadini "politički skandal za kojega ćemo tek saznati", da li je Sanader "shvatio da nije sposoban da se uhvati u koštac sa surovim financijskim prilikama" ili je u pozadini "nešto sasvim treće", navodi "Delo".

Utjecajni ljubljanski list ocjenjuje da je način na koji je Sanader objavio svoju ostavku zato "skandalozan" jer su "građani zaslužili pošten odgovor" o pravim razlozima zašto se povlači.