Svijet PAPA OPTUŽUJE

Bogate zemlje ucjenjuju siromašne

  • Autor: Hina
  • 11.12.2008 15:23:53
  • 11.12.2008 15:23:25

Papa Benedikt XVI. optužio je bogate zemlje da 'ucjenjuju' siromašne uvjetujući svoju gospodarsku pomoć prihvaćanjem politike 'protivne životu' u godišnjoj 'poruci mira' objavljenoj u srijedu

VATIKAN- U tom dokumentu namijenjenom razmišljanju uoči dolaska Nove godine koja se u Katoličkoj crkvi slavi kao 'svjetski dan mira', Papa poziva vjernike da se u proces globalizacije uključe većom solidarnosti između bogatih i siromašnih zemalja.

Papa je žestoko napao tumačenje da je siromaštvo posljedica demografskih prilika i osudio je 'kampanje za smanjenje broja poroda koje se vode na svjetskoj razini' ne poštujući 'dostojanstvo žene' i 'prava supružnika'.

 

Usto je osudio proširenost pobačaja koji je nazvao 'likvidacijom milijuna nerođene djece u ime borbe protiv siromaštva' koja je 'u stvari ubijanje najsiromašnijih ljudskih bića'.

Papa je izrazio žaljenje što zemlje kojima haraju pandemije poput AIDS-a 'moraju u borbi s bolesti trpjeti ucjenu onih koji svoju gospodarsku pomoć uvjetuju prihvaćanjem politika protivnih životu'.

 

Prema riječima poglavara Katoličke crkve, 'ljudi su bogatstvo a ne čimbenik siromaštva'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još