PUTNIK IZ KAMENOVANOG BUSA

Kratko nakon policijske kontrole, staklo je grunulo, a kamen uletio...

Bionic
Reading

Autobus s bivšim pripadnicima 115. brigade iz Imotskog koji su se vraćali sa obilježavanja pada Vukovara kamenovan je u Republici Srpskoj kod Doboja

Bivši pripadnici 115. Imotske brigade po povratku s obilježavanja 21. godišnjice pada Vukovara doživjeli su u Republici Srpskoj neugodno iskustvo. Sinoć oko 21 sat u okolici Doboja, njihov je autobus kamenovan.

Prema izjavama putnika, jedan kilometar prije mjesta gdje su napadnuti, autobus je zaustavljen od policije. Razbijeno je jedno staklo, a nekoliko putnika lakše je ozlijeđeno.

'Bila je rutinska kontrola, oni su pogledali papire i rekli su da je sve ok i da možemo ići. A onda za nekih 500 metara, možda čak i kilometar najviše, iako je teško sada reći, u nekom trenutku boom. Samo je grunulo, jednostavno je grunulo. Staklo se razletjelo i kamen je pogodio je jednog čovjeka iz Imotskog i jednog mog susjeda je pogodilo staklo. Sve je sličilo kao ajmo reći, jedna detonacija', istaknuo je Ante Šitum, jedan od putnika u autobusu.

Naglasio je da su napadnuti bez ikakvog povoda.

'Ma to je bilo iz čistog mira jer mi smo imali nekoliko slika, ali smo ih kad smo došli na granicu skinuli. Nije bilo nikakvih obilježja, niti slika, niti zastava. Apsolutno smo bili korektni, nismo niti provocirali. To je bilo ničime izazvano', rekao je Šitum.


Nakon nemilog događaja autobus se zaustavio na obližnjoj benzinskoj crpki gdje je policija provela očevid, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj koji je incident ocijenio kaznenim djelom oštećenja tuđe imovine.

Nakon uviđaja, autobus je uz policijsku pratnju nastavio putovanje, pa su Imoćani u ranim jutarnjim satima došli svojim kućama.

Paljenje hrvatske zastave u Srbiji uz grozomorne četničke pjesme o klanju Hrvata

Podsjetimo, nakon oslobađajućih presuda Haškoga suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, u Srbiji je u subotu zabilježen niz divljačkih ispada uperenih protiv Hrvatske. Osim onih koje su organizirale političke stranke i udruge, bilo ih je i na sportskim priredbama.

Tako su u Beogradu na prvoligaškom nogometnom susretu između Rada i Hajduka iz Kule, navijači Rada spalili hrvatsku zastavu te su istaknuli transparent 'Spremte se, spremte četnici', objavila je srbijanska novinska agencija Tanjug.

Prije toga su članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS), ratnog zločinca Vojislava Šešelja, u Beogradu spalili hrvatsku zastavu i uzvikivali 'Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate'.