Svijet NOTORNI ZLOČINAC

Mladić izbačen iz sudnice jer se smijao žrtvi silovanja

Suđenje za genocid zapovjedniku Glavnog stožera Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću nastavilo se svjedočenjem britanskog pukovnika Pyersa Tuckera, koji je kao pomoćnik za vojna pitanja u UNPROFOR-u sudu opisao napade na građane Sarajeva tijekom rata

Iskaz Tuckera je počeo bez Mladića budući da je prethodno izbačen iz sudnice – zbog neprimjerene komunikacije tijekom dovršetka svjedočenja zaštićenog svjedoka, na koju su ga suci već više puta upozorili. Optuženi je tako udaljen po drugi put iz sudnice, što je dosad jedinstveni slučaj na Haškom sudu.

Mladić se glasno smijao tijekom svjedokovog iskaza - o premlaćivanju i silovanju koje je zaštićeni svjedok preživio zajedno s članovima obitelji u Rogatici, nakon etničkog čišćenja općine 1992. godine, javlja internetski portal Slobodna Europa.

Optuženi Mladić je već pokazivao nekontrolirane emocije prilikom svjedočenja žrtava, kao i nekih svjedoka tužiteljstva s kojima se susretao u ratnom periodu. Njegov branitelj Miodrag Stojanović također ga je pokušao opravdati kod sudaca tvrdnjom – da emocije ne može kontrolirati zbog zdravstvenog stanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još