Svijet GODIŠNJICA GENOCIDA U SREBRENICI

Sedam tisuća sudionika marša mira stiglo do Zvornika

Oko sedam tisuća sudionika marša mira od Tuzle do Srebrenice, posvećenog žrtvama genocida nad Bošnjacima u tom gradu, u nedjelju je prešlo prvih trideset kilometara i stiglo u okolicu Zvornika.

Kolona je krenula iz Tuzle prema Srebrenici i kreće se putem dugim 80 kilometara kojim su se u srpnju 1995., nakon pada srebreničke enklave u ruke bosanskih Srba, tisuće bošnjačkih muškaraca, žena i djece pokušavale spasiti probijajući se prema teritoriju pod nadzorom Armije BiH.

Među sudionicima marša u nedjelju je bio i američki veleposlanik u BiH Patrick Moon. "Ovo je prilika da se oda počast onima koji su izgubili živote i pridruži njihovim prijateljima i članovima obitelji koji prenose poruku mira", izjavio je.

Sudionici marša mira u Srebrenicu trebaju stići u utorak, dan uoči obilježavanja 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima što su ga u srpnju 1995. godine počinile snage bosanskih Srba. Nakon komemoracije na spomen groblju u Potočarima bit će pokopani identificirani posmrtni ostaci 520 žrtava genocida.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još