Svijet KARDIOVASKULARNI PROBLEMI

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovaskularnom odjelu Sveučilišne klinike u Leidenu u Nizozemskoj i trenutno se oporavlja u bolnici u zatvoru Scheveningen, objavilo je u četvrtak odvjetničko društvo Mikuličić-Loncarić-Bahun-Topić

Po priopćenju, Markaču je u operaciji na otvorenom srcu izvedena opsežna rekonstrukcija krvnih žila i ugrađeno više premosnica. Operacija je bila zahtjevna, posebno s obzirom na teško opće zdravstveno stanje Markača, navodi se u priopćenju Markačeva braniteljskog tima.

Nizozemski liječnici smatraju da je operativni zahvat uspješno proveden, bez komplikacija i neželjenih pojava, pa je Markač nakon izvjesnog vremena prebačen u bolnicu u zatvorskom kompleksu Scheveningen u Den Haagu.

Odvjetnički tim poduzima mjere da se sudsko vijeće detaljno upozna sa zdravstvenim stanjem branjenika te je podnio zahtjev za dostavom kompletne medicinske dokumentacije te protokola izvršenog operativnog zahvata, stoji u priopćenju Markačevih odvjetnika.

Dodaju da general Markač zahvaljuje nizozemskim i hrvatskim liječnicima koji su savjetima i mišljenjem doprinijeli uspješnoj intervenciji, službenicima hrvatskog veleposlanstva u Den Haagu, predstavniku katoličke župe iz Rotterdama na brizi o njegovu fizičkom i duhovnom zdravlju te brojnim prijateljima čija je podrška uvijek bila nesebična i poticajna, navodi se u priopćenju Markačevih odvjetnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još