Svijet NAPETO S IRANOM

SAD nastavlja s razmještajem brodova u Zaljevu

SAD će nastaviti razmještati svoje nosače zrakoplova u Perzijskom zaljevu, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva obrane Bill Speaks

Speaks je na taj način reagirao na poruku glavnog zapovjednika iranskih oružanih snaga Ataolaha Salehija, prema kojoj američki nosač zrakoplova, koji se trenutačno nalazi na Bliskom istoku ne treba vraćati u bazu u Perzijskom zaljevu.

'Riječ je o redovitim, ranije planiranim razmještajima koja su u skladu s našom dugoročnom posvećenošću održavanju sigurnosti i stabilnosti u regiji te potpori operacijama koje su u tijeku', rekao je Speaks za Reuters.

Također je rekao da 'američke vojne snage djeluju u skladu s međunarodnim pomorskim konvencijama kako bi zajamčile sigurnu plovidbu u vodama ključnim za svjetsku trgovinu'. Kriza u odnosima Irana i SAD danas je dodano pojačana nakon što je glavni zapovjednik iranskih oružanih snaga Salehi poručio da se američki nosač zrakoplova koji se trenutno nalazi na Bliskom istoku, ne treba vraćati u svoju bazu u Parzijskom zaljevu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još