Svijet ZBOG OBJAVE IMENA 'LAŽNIH INVALIDA'

BiH: Braniteljske udruge traže smjenu ministra

Više hrvatskih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata u BiH zatražilo je u četvrtak smjenu federalnog ministra branitelja Zukana Heleza zbog objave popisa osoba kojima su ukinute stradalničke naknade, a za koje ministarstvo tvrdi da je riječ o lažnim invalidima

Iz Udruga organizatora otpora Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Udruga dragovoljaca i veterana HVO-a ističe se da je više branitelja prigovorilo zbog objave popisa tvrdeći da im je učinjena nova nepravda, jer se na popisu našlo mnogo osoba koje su u međuvremenu umrle pa se ne može tvrditi da su lažni invalidi ili se radi o osobama koje zaista imaju visok stupanj invalidnosti. Posebno upozoravaju da se na različit način provodi revizija za bivše bošnjačke i hrvatske pripadnike oružanih snaga Armije BiH i HVO-a, zbog čega očekuju smjenu ministra Heleza.

'Naravno da očekujemo da aktualna vlast, kao i politika koja upravlja državom, ima iste kriterije prema HVO-u i ARBiH', ističu iz Udruge Zavjet.

Mediji su objavili popis od 929 osoba dostavljen iz ministarstva branitelja kojemu je na čelu Zukan Helez, a kojima su ukinute naknade.

Zaustavljanje revizije branitelja zatražile su i najveće hrvatske stranke iz BiH, dva HDZ-a koje tvrde da ta revizija šteti Hrvatima u BiH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još