DO 5. RUJNA

Odgođen sudski proces protiv Mubaraka

15.08.2011 u 21:22

Bionic
Reading

Predsjednik kaznenog suda u Kairu u ponedjeljak je objavio da se sudski proces protiv bivšeg predsjednika Egipta Hosnija Mubaraka, kojega optužnica tereti za ubojstva prosvjednika i korupciju, odgađa do 5. rujna te da će se saslušanja održavati iza zatvorenih vrata

Sudac Ahmed Refat je izjavio da će se Mubaraku i njegovu bivšem ministru unutarnjih poslova Habibu al-Adliju suditi u sklopu istoga procesa te će se na taj način udovoljiti jednom od glavnih zahtjeva odvjetnika koji zastupaju obitelji žrtava. I Adlija optužnica tereti za ubojstva prosvjednika. I sudski proces protiv njega odgođen je do 5. rujna.

Objava o tomu da će se dvojici čelnika suditi u istome sudskom procesu primljena je uzvicima zadovoljstva i pljeskom odvjetnika koji zastupaju obitelji žrtava. Sudac Refat također je odlučio prekinuti emitiranje sudskog procesa u TV programu zbog zaštite općeg interesa. Dosad su oba saslušanja izravno prenošena u programu javne televizije, a njihova gledanost među Egipćanima bila je vrlo velika.

Tijekom pobune bez presedana u Egiptu prije nekoliko mjeseci ubijeno je gotovo 850 ljudi.