Svijet POHOTNI MOSHE KATSAV

Bivši izraelski predsjednik optužen za silovanje

  • Autor: Hina
  • 19.3.2009 14:54:46
  • 19.3.2009 14:52:52

Izraelsko pravosuđe u četvrtak je službeno optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje bivšeg predsjednika Moshu Katsava, koji je morao podnijeti ostavku na tu dužnost zbog djela koja su mu predbacivana.

"Katsav je optužen za silovanje, nedolično ponašanje i seksualno zlostavljanje", kazala je glasnogovornica ministarstva pravosuđa.

Moshe Katsav (63), otac petero djece, podnio je ostavku na dužnost izraelskog predsjednika u lipnju 2007. pošto je smijenjen u siječnju 2007. na vlastit zahtjev zbog optužaba za silovanje i seksualno zlostavljanje.

On je opovrgao sve optužbe.

Katsavu prijeti 16 godina zatvora ako ga se proglasi krivim.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je 8. ožujka da su "nakon završene istrage glavni tužitelj i državni tužitelj odlučili pokrenuti sudski postupak protiv Moshe Katsava za kaznena djela seksualnog karaktera nad nekoliko službenica dok je bio ministar turizma i predsjednik, uključujući silovanje i seksualno zlostavljanje".

Afera je izbila u srpnju 2006. kad je Katsav optužio bivšu suradnicu za ucjenu. No, istraga je pokazala da ga žena, njegova tajnica devedestih godina, optužuje za silovanje. Potom su i druge žene podnijele tužbu za slična kaznena djela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još