Svijet CURENJE INFORMACIJA

Žena koja optužuje Straussa-Kahna traži posebnog tužitelja

Odvjetnici koji predstavljaju ženu koja je optužila bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna za seksualni napad zatražili su od okružnog tužitelja Manhattana Cyrusa Vancea da se povuče iz ovoga slučaja i imenuje posebnog tužitelja navodeći kako je iz Vanceova ureda procurila štetna informacija o njoj.

'Okružni tužitelju Vance, najozbiljnije molimo da se vaš ured dragovoljno povuče iz slučaja Strauss-Kahn i da imenujete posebnog tužitelja', napisao je Kenneth Thompson, odvjetnik 32-godišnje hotelske sobarice iz Gvineje, u pismu od srijede.

Agencija Reuters je došla do primjerka pisma nakon što su odvjetnici Straussa-Kahna održali skoro dvosatni sastanak s tužiteljima iz Vanceova ureda dok slučaj bivšega direktora Međunarodnoga monetarnog fonda izgleda da je dospio u ozbiljne kušnje. Nijedna strana nije htjela govoriti o sadržaju razgovora.

Slučaj je doveden u opasnost prošloga tjedna kada su tužitelji otkrili da je žena koja optužuje Straussa-Kahna lagala u zahtjevu za azil o tome da je bila višestruko silovana u svojoj domovini te da je izmijenila pojedinosti svoje priče o tome što je učinila nakon susreta sa Straussom-Kahnom u luksuznom hotelskom apartmanu.

Thompson je rekao kako je žena radila pogreške u prošlosti ali je ustrajao u tome da ju je Strauss-Kahn napao i pokušao silovati te da postoje dokazi za to.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još