Svijet ISLAM ON LINE

Fetva protiv erektilne disfunkcije

Sredstvo protiv ćelavosti koje može utjecati na erektilnu disfunkciju ne smije se rabiti, vjerska je odredba (fetva) objavljena na internetskoj stranici pod nazivom "islam-on-line", kao odgovor na pitanje zabrinutog arapskog mladića.

Zdvojan zbog potencijalne uporabe sredstva protiv ćelavosti, mladić po imenu Adnan postavio je na internetskoj stranici pitanje o tomu smije li se koristiti proizvodom koji može, kako piše u uputama za uporabu, prouzročiti erektilnu disfunkciju. Također je postavio pitanje je li u skladu s islamom rabiti losion za jačanje korijena kose, što mu ga je propisao liječnik, koji sadrži 0,3 mg alkohola.

Teolog Zainab al-Alvani odgovorio mu je da se takvim proizvodom protiv ćelavosti ni u kojem slučaju ne smije koristiti jer je "erektilna disfunkcija ozbiljan problem koji može negativno utjecati i rezultirati negativnim posljedicama na život bračnog para".

Kad je riječ o losionu s alkoholom, Al-Alvani je mladiću odgovorio da, "ukoliko postoji alternativan proizvod", treba svakako izbjeći uporabu proizvoda koji sadrži alkohol, koji je u islamu zabranjen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još