Svijet LUKAŠENKO BIJESNI

'Zapad nas je spriječio da ne uđemo u finale Eurosonga'

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko u petak je osudio politički pritisak glavnih gradova zapadnih zemalja koji su, kazao je, spriječili da se bjeloruska pjevačica plasira u finale Eurosonga

'Sve je bilo savršeno: njezin nastup, izraz lica, pjesma. Anastazija Vinikova pjevala je himnu Bjelorusiji. No tko bi dopustio da prođe himna Bjelorusiji? A potom su počeli pritisci koji još uvijek traju', rekao je na konferenciji za novinare Lukašenko, jasno aludirajući na zapadne sile.

Bjelorusija, koja je pod zapadnjačkim sankcijama zbog represije nad oporbom, u četvrtak je eliminirana iz polufinala natjecanja za pjesmu Eurovizije. Anastazija Vinikova (20) izvela je disko-pjesmu 'I Love Belarus', koja se na koncu polufinalne večeri našla među devet pjesama koje su televizijski gledatelji zaustavili u tom dijelu natjecanja.

'Volim Bjelorusiju/Ona je u mojem srcu/Volim Bjelorusiju/Ona je duboko u mojoj duši/Želim se veseliti suncu, koje sja nada mnom/Zauvijek ćeš biti moja jedina ljubav.....', stihovi su te patriotske pjesme zbog čijeg je ispadanja ljut bjeloruski lider. Finalna večer Eurosonga održat će se u subotu u Duesseldorfu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još