Svijet AMERIČKI SENATOR

'Fotografije su jezive, ali nema sumnje da je Bin Laden ubijen'

Republikanski član senatskog odbora za vojna pitanja James Inhofe pogledao je fotografije mrtvog Osame bin Ladena i izjavio da one, iako jezive, ne ostavljaju nikakvu sumnju da je čelnik Al Kaide ubijen

Inhofe je u razgovoru za CNN kazao da je vidio 15 fotografija, devet snimljenih na mjestu ubojstva u kući u Abotabadu, tri na palubi broda USS Vinsona, s kojeg je Bin Ladenovo tijelo bačeno u more, i tri starije fotografije za usporedbu.

'One su, naravno, jezive jer su snimljene odmah poslije ubojstva', rekao je Inhofe, opisavši da se na fotografijama vidi Bin Ladenova moždana tvar kroz očnu duplju. Inhofe, velik pobornik javnog objavljivanja fotografija, bez obzira na tu grozotu, nimalo ne žali što ih je pogledao.

Senator je rekao da su najmanje dvije fotografije snimljene na brodu, pri pranju Bin Ladenova tijela, sasvim podobne za objavljivanje jer je na njima teroristički čelnik lako prepoznatljiv.

CIA je utorak ponudila članovima vojnih i obavještajnih odbora američkog parlamenta da pogledaju fotografije, ako to žele. Inhofe je prvi koji je prihvatio poziv.

'Želio sam to učiniti da bih mogao reći da sam ih pogledao i otklonio svaku sumnju da to možda nije Bin Laden', rekao je Inhofe. 'On je. Mrtav je. Nema ga više', zaključio je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još