PROMETNA NESREĆA

Mađarsko tužiteljstvo odlučuje o optužnici protiv Čačića

10.05.2011 u 19:52

Bionic
Reading

Mađarska policija je tužiteljstvu predala slučaj hrvatskog političara Radimira Čačića koji je prošlog siječnja prouzročio kobnu nesreću na mađarskoj auto-cesti, rekli su u utorak dužnosnici lokalne policije mađarskoj novinskoj agenciji MTI

Gabor Biro, glasnogovornik policije, agenciji MTI je rekao da je policijska istraga nesreće koja se dogodila na jugozapadu Mađarske 8. siječnja 2010. zaključena te da je dokumentacija poslana općinskom sudu u Kaposzvaru uz preporučenu optužbu.

Szilard Horvath, glavni okružni tužitelj, rekao je da je njegov ured dobio policijsku dokumentaciju te da sada ima 30 dana da odluči hoće li podići optužnicu protiv predsjednika Hrvatske narodne stranke Čačića.

Jedna je osoba umrla dan nakon nesreće a druga, starija žena, nešto kasnije. Čačić je nesreću pripisao lošim uvjetima vožnje, uključujući jaku kišu i maglu. Prometna policija, međutim, u izvješću od 25. siječnja to nije potvrdila. Policija je ocijenila da Čačić, koji je vozio iz Nagykanisze prema Budimpešti, nije prilagodio brzinu vidljivosti na cesti te nije uočio automobil koji je ispred njega sporo vozio.