TADIĆ SE PREDOMISLIO ?

Srbija na izbore tek u ožujku 2012.

05.05.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Ministar u vladi Srbije i zamjenik predsjednika socijalista Žarko Obradović za Novosti je predstavio izborni kalendar prema kojemu će se, sukladno planu svih partnera vladajuće koalicije, izbori u Srbiji ipak održati tek u ožujku 2012. godine, a ne, kao što je ranije spominjano, 15. siječnja sljedeće godine

Na pitanje novinara zašto se odustalo od 15. siječnja, datuma koji je vlast nudila naprednjacima, Obradović odgovara, da taj datum po njegovim saznanjima nije ni bio u opticaju, te se ta varijanta spominjala samo u nekim neslužbenim kontaktima u kojima on nije sudjelovao. Dodao je da je čitava ta bitka oko datuma izbora obično inaćenje Srpske napredne stranke (SNS) s vladajućom koalicijom te da je potpuno nebitno da li će izbori biti mjesec dana ranije ili kasnije.

'Socijalistička partija Srbije (SPS)
spremna je prihvatiti da se na birališta ide i ranije', rekao je Obradović za Novosti ističući da se socijalisti ne boje ni izvanrednog odmjeravanja snaga na izborima ni novih prosvjeda SNS-a. Dodao je da se sada prije svega i vlada i opozicija trebaju fokusirati na dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU-u jer je to u ovom trenutku najvažnije za Srbiju.
'Ostvarimo najprije taj ključni državni cilj i započnimo pregovore s Unijom, pa ćemo se poslije lakše dogovarati o izborima. U suprotnom, zabijanje klipova u kotače Vladi u ovom trenutku ne donosi ništa dobro ni državi ni opoziciji', istaknuo je Obradović zaključivši da su europski ciljevi za Srbiju mnogo važniji od prijevremenih izbora. Naprednjaci pak najavljuju da će pojačati pritisak na vlast, te će se mitinzima i blokadama pokušati izboriti za prijevremene izbore.