Svijet 'KRIV ZA PATNJE IRAČANA'

Irak 'oduševljen' viješću o smrti bin Ladena

Smrt najpoznatijeg svjetskog terorista i najtraženijeg čovjeka na svijetu i dalje izaziva reakcije iz svijeta, među kojima prevladavaju pohvale i izrazi zadovoljstva pa je i iračka vlada objavila kako je 'oduševljena' tom viješću, prenose agencije

'Poput brojnih svjetskih zemalja, oduševljeni smo time što je došao kraj njegovim devijantnim stajalištima i ideologiji', izjavio je irački ministar vanjskih poslova Hušjar Zebari.

'Zbog tog su čovjeka i njegove terorističke organizacije Iračani mnogo tog propatili. Zbog njegove su ideologije tisuće Iračana ubijene', dodao je.

Također je ocijenio da 'ako Al-Kaida i ne nestane u potpunosti, to je veliki udarac toj organizaciji'.

'Irak pozdravlja smrt Osame bin Ladena', rekao je savjetnik iračkog premijera Ali Musaui, dodavši kako će 'to značiti početak kraja sektaškog načina mišljenja'.

Zemlja u kojoj je Osama rođen, Saudijska Arabija, izrazila je nadu da će njegova smrt pridonijeti međunarodnoj borbi protiv terorizma.

Saudijska novinska agencija objavila je kako je 'službeni izvor u ime kraljevstva Saudijske Arabije izrazio nadu da će uklanjanje vođe terorističke organizacije Al-Kaide biti korak naprijed prema potpori međunarodnim naporima u borbi protiv terorizma', dodajući da se Rijad nada i tome da će se sad raspasti Al-Kaidine ćelije i izbrisati njezina pogrešna militantna politika.

'Operacija protiv Osame bin Ladena... nedvojbeno je strahoviti udarac Al-Kaidi i njezinim članovima', priopćilo je zapovjedništvo međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) koje pružaju potporu vlastima u Kabulu u njihovoj borbi protiv pobunjenih talibana, svrgnutih s vlasti u toj zemlji u operaciji provedenoj zbog napada na SAD 11. rujna 2001. koje je osmislio upravo Osama bin Laden.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još