BAKOTA PREDAO VJERODAJNICE

Hrvatska konačno ima veleposlanika u Austriji

09.03.2011 u 16:40

Bionic
Reading

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Gordan Bakota predao je u srijedu vjerodajnice predsjedniku Republike Austrije Heinzu Fischeru s kojim je potom razgovarao o bilateralnim odnosima između dviju zemalja, priopćeno je iz MVPEI-a

Tijekom razgovora predsjednik Fischer izrazio je uvjerenost u skoro članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji te naglasio da su austrijsko-hrvatski odnosi ogledni oblik suradnje dvije prijateljske zemlje koje će se uskoro zajedno naći u Europskoj uniji. Predsjednik je naglasio da Hrvatska i nadalje može računati na tradicionalnu austrijsku pomoć vezano uz okončanje pregovora za članstvo u Europskoj uniji, kaže se u priopćenju.

Posebno je istaknuta važnost daljnjeg intenziviranja gospodarskih odnosa između dviju država. Predsjednik Fischer naglasio je važnu ulogu koju ima veliki broj Hrvata koji žive u Austriji, posebno ističući značaj gradišćanskih Hrvata koji su vrlo dobro prihvaćeni i pozicionirani u austrijskom društvu te predstavljaju pravi most suradnje između Austrije i Hrvatske, stoji na kraju priopćenja.